Treba znati uživati

Slobodno vrijeme volite provoditi na otvorenom? Onda je ova kuhinja prava stvar za vas!

 Shutterstock
Otvorena kuhinja je idealno rješenje za unapređenje i ‘osvježavanje‘ vašeg dvorišta

Kao što sigurno i sami znate, omiljene prostorije na otvorenom sve su popularnije. S obzirom na to da nam polako dolazi ljeto, tako ni kuhinja na otvorenom nije nikakva iznimka. Roštiljanje, druženje s prijateljima i jedenje na otvorenom ionako su najčešći razlozi provođenja slobodnog vremena u dvorištu ili vrtu. No, kako znati jeste li upravo vi pravi 'kandidat' za uređenje kuhinje na otvorenom?

Odgovorite na nekoliko pitanja koja slijede i saznajte je li otvorena kuhinja idealno rješenje za unapređenje i 'osvježavanje' vašeg dvorišta.

image
JALAG/OLAF SZCZEPANIAK/LIVING4MEDIA

ROŠTILJATE BAREM DVA PUTA TJEDNO?

Ako je vaš odgovor na ovo pitanje 'da', vi ste definitivno savršen kandidat za kuhinju na otvorenom. I ne samo to, roštilj je u većini slučajeva jedini izbor kod opremanja kuhinje na otvorenom. Ako ste spremni upustiti se u takav projekt, šteta bi bilo ne postaviti i druge mogućnosti za pripremu hrane kao što je mali hladnjak.

image
JALAG/OLAF SZCZEPANIAK/LIVING4MEDIA

RADO ROŠTILJATE I U ZIMSKIM DANIMA?

Vaš roštilj vole apsolutno svi ukućani i prijatelji koji vas posjete u vašem domu, a vi u njemu toliko uživate da vam čak ni zimski mjeseci nisu prepreka za grill? Onda je sigurno kako je kuhinja na otvorenom savršeno rješenje za vas. Više se nećete smrzavati tijekom pečenja vlastitih delicija, a i dalje ćete jednako (ako ne i više!) uživati u svojoj omiljenoj razonodi.

image
Shutterstock

SVAKO SLOBODNO VRIJEME PROVODITE NA OTVORENOM?

Ako ste ljubitelj otvorenih prostora i biti u prirodi mnogo vam je ljepše nego izležavanje pred televizorom, onda je otvorena kuhinja prava stvar za vas. Fiksna otvorena kuhinja može biti napravljena u sklopu natkrivene terase ili kao mobilna nastamba unutar dvorišta. Za što se god odlučili, nećete pogriješiti.

image
Shutterstock

IMATE DOVOLJNO VELIKO DVORIŠTE I PREVIŠE SLOBODNOG PROSTORA?

Što god vi mislili o tome, dvorište je uistinu luksuz u kojem treba uživati. Stanovnici gradova dali bi sve za veliku parcelu i mjesto na otvorenome gdje se mogu opustiti nakon napornog radnog dana. Otvorena kuhinja u dvorištu ili na terasi idealno je rješenje kako iskoristiti višak slobodnog prostora i učiniti ga korisnim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:21