ZIMSKI ODMOR

Slovenci ulažu 80 milijuna eura u skijališta kako bi njihovi turisti imali bogatije iskustvo

 PRESS
Slovensko Ministarstvo gospodarstva, turizma i sporta u ukupnoj je investiciji sudjelovao s 55 milijuna eura poticaja

Procjenjuje se kako više od 100 tisuća naših suigrađana u "hrvatskom skijaškom tjednu" provodi na slovenskim snježnim padinama. Za sve one koji ove zimske praznike planiraju putovati u Sloveniju, razveselit će vijest kako je devet tamošnjih skijališta doživljava transformativno preuređenje. Naime, Krvavec, Vogel, Velika Planina, Cerkno, Golte, Rogla, Kope, Mariborsko Pohorje i Trije kralji proći će do kraja 2023. značajna infrastrukturna ulaganja u ukupnom iznosu od 76,5 milijuna eura.

image
PRESS

Modernizacija slovenskih skijališta posvećena je poboljšanju infrastrukture planinarskih centara, žičarama i sjedežnicama, proširenju cjelogodišnje ponude i stvaranju bogatijih iskustava, te isprepletena s razvojem održivog cjelogodišnjeg turizma. Slovensko Ministarstvo gospodarstva, turizma i sporta u ukupnoj je investiciji sudjelovao s 55 milijuna eura poticaja.

image
PRESS

"Ovom državnom potporom potaknuli smo investicije u žičare i drugu infrastrukturu za turističke aktivnosti na otvorenom, ukupne vrijednosti od impresivnih 84 milijuna eura. Natječaj je strateški ciljao na investicije u žičare i raznovrsnu turističku infrastrukturu za vanjske aktivnosti izvan zimske sezone" izjavila je Dubravka Kalin, glavna ravnateljica Uprave za turizam u Sloveniji.

Ministarstvo gospodarstva, turizma i sporta vodilo je jednu od najznačajnijih investicijskih akcija u slovenskom turizmu, objavivši tri strateška natječaja prošle i ove godine. Te su inicijative bile usmjerene na ulaganja u turistički smještaj, restrukturiranje planinskih odmarališta i smještaja te javne turističke infrastrukture.

image
PRESS

Na sva tri javna natječaja Ministarstvo je kandidiralo ukupno 136 projekata sufinancirajući 142 milijuna eura iz europskih i javnih fondova. To je učinkovito doprinjelo ulaganjima u slovenski turizam, u iznosu od impresivnih 359 milijuna eura.

image
PRESS

"U Slovenskoj turističkoj zajednici provodimo niz promotivnih aktivnosti s ciljem predstavljanja Slovenije kao top destinacije za zimski odmor. Cilj nam je inspirirati domaće i strane goste da odaberite Sloveniju koja nudi raznoliku ponudu doživljaja: od aktivnosti na snijegu, koje su ove godine obogaćene značajnim ulaganjima u skijališta, do opuštajućih tretmana u toplicama, gastronomskih užitaka i svečanih događanja poput božićnih i novogodišnjih sajmova u gradovima", istaknula je Ana Savšek, voditeljica Odjela za digitalni marketing sadržaja.

Ljubitelji skijanja mogu pristupiti i sveslovenskoj skijaškoj karti, s detaljnim informacijama o kupnji karata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 18:01