HRĐAO SMEĐA JE IN!

Smeđa je nova crna: Trendi boja idealna za stvaranje tople atmosfere u domu

Što god mislili o smeđoj, ova je boja uvjerljiva pobjednica ove jeseni, a mi ćemo vam pokazati kako ju možete kombinirati

Nakon gotovo četiri zime u kojoj su vladale sve nijanse sive, senf žuta i boja crvenog vina stiže nam kraljica jesenskih boja – hrđavo smeđa. Hrđavo smeđa sama po sebi nije najzabavnija boja, ali ako ju kombinirate na pravi način, itekako može 'oživjeti'.

Kako se bliži zima, mnogi žele promijeniti boje u interijeru. Jedan od razloga tome je što nam tamne boje pomažu u stvaranju cosy atmosfere, kad se želimo začahuriti u toplom domu. No, smeđa boja je zapravo već dugi niz godina prisutna u našim domovima. Razmislite o drvenim podovima i namještaju koji je obojen najljepšim nijansama smeđe. Od svijetlosmeđe, sivo-smeđe i tamno smeđe pa čak do crno-smeđe boje. Štoviše, smeđa boja nikad neće izaći iz mode niti postati dosadna jer je bezvremenska i neutralna boja i jako se lijepo može uskladiti s drugim bojama, a stvara meku i toplu atmosferu. Smeđa je boja drveta, zemlje, pijeska i stijena, i odmah nas podsjeća na prirodu.

Danas je od svih nijansi smeđe, hrđavo smeđa boja na svom vrhuncu. Ovo topla jesenska boja, još se zove i narančasto-smeđa. Kao što i samo ime govori, kombinacija je dvije boje - narančaste i smeđe i lako ćete ju uočiti tijekom jeseni u prirodi kad drveće spusti svoje lišće.

Razmišljate li o korištenju ove boje u svom domu, važno je znati s kojim bojama možete kombinirati ovu zahrđalu smeđu boju, a dobro se kombinira sa: ostalim smeđim tonovima, crnom, bež tonovima, žutom, plavom, zelenom i sivim nijansama.

DOBRA DOZA TEMPERAMENTA

To je ono što dobijete kad se okružite jastucima, bočicama i ukrasima u izraženim jesenskim nijansama, ali i osjećaj sigurnosti. Kauč ​​u suptilnoj boji savršena je baza jer pruža mirnu osnovu na kojoj se boje posebno ističu i s kojima možete uživati ​​u svim godišnjim dobima.

JESENSKI SJAJ

Čak i elegantna kuhinja dobiva toplu jesensku atmosferu s keramikom u sparenim nijansama. No, nemojte se fokusirati samo na boje iz prirode, već joj dodajte i autsajdera. Na primjer, svjetiljke u ružičastoj boji daju jesenskom interijeru neočekivanu svježinu.

KABINETSKI KLUB

Bojanje zida je naravno uvijek dobar potez za postizanje željenog efekta bojom. No, još je efektnije ako stavite obojene ormariće jedan pored drugog. Ako nijanse dolaze iz iste palete toplih boja, uvijek će se podudarati. Što si ormari više međusobno nalikuju, to je slika mirnija i veći je naglasak na boji.

TOPLO GNIJEZDO

Patlidžan ljubičastom, hrđavo smeđom i okerom unosite jesen u svoju spavaću sobu, a fuksijom i nježno ružičastom koje se pomalo iskaču dodajete dašak napetosti. Sloj po sloju, čisto prirodno platno - uključujući nonšalantne nabore - osigurava toplo gnijezdo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. travanj 2024 06:49