Made in Croatia

Snježana Sirovica iz brenda Sartess: Izrađuje vintage torbe modernih uzoraka

Darko Tomaš/Cropix
Svaka torbica njezin je ručni rad i zaista je unikatna, jer ne mogu se sašiti dvije posve jednake

Brend Sartess najpoznatiji je po svojim prekrasnim torbicama. Njihov izgled pomalo je starinski, premda su uzorci moderni, šareni i lijepi. Sve njih šiva vlasnica Sartessa Snježana Sirovica.

image
Darko Tomaš/Cropix

Ideje, govori nam, dobiva doslovno odasvud: nekad je to promatranjem okruženja, drugi put osluškujući potrebe žena koje ih nose, a mnogo toga nastalo je spontano, iz njene ljubavi prema raznim kombinacijama materijala, uzoraka, boja... Činjenica je da ne griješi, jer sve što sašije brzo i rasproda. Svaka torbica njezin je ručni rad i zaista je unikatna, jer ne mogu se sašiti dvije posve jednake.

image
Darko Tomaš/Cropix

- Uz torbice, šivam i odjeću. Nekako najviše volim “oversized” majice i bomber-jaknice. To mi je poseban gušt - priznaje Snježana.

image
Darko Tomaš/Cropix

Cijene torbica kreću se od 250 do 280 kuna, a svaka je unikatna i ručni rad

image
Darko Tomaš/Cropix

image
Darko Tomaš/Cropix

Cijene torbica su po 250 i 280 kuna, majice se kreću od 300 do 500 kn, a jakne između 600 i 700 kuna. Najviše se ipak kupuju torbice, kaže Snježana. Prigode su razne: često djevojke same sebe počaste novom torbicom, ali kupuju ih i prijateljicama za rođendane ili, pak, učiteljicama za kraj školske godine. Često ih dečki kupuju kao dar djevojkama, i to uglavnom za njihove godišnjice. Prigode su uvijek lijepe, i Snježana kaže da joj je drago što se mnogima sviđa ono što šiva, ali i kako je raduje to što kupci odabiru baš njene radove da sebi i voljenim osobama uljepšaju neku prigodu i tako jedni druge razvesele. Što sve kreativka Snježana Sirovica radi možete vidjeti ako odete na Facebook stranicu brenda: Sartess torbice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 11:05