Inspirirajte se

Soba Carrie Bradshaw je kultna koliko i ‘Seks i grad‘, znamo gdje nabaviti detalje za slično uređenje

 LANDMARK MEDIA/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA/LANDMARK MEDIA/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
Svaki dio Carrieinog apartmana je poseban, čak su i njezin radni stol i laptop kultni te su nakon snimanja serije postali dijelom stalne zbirke Instituta Smithsonian

Prije 20 godina na HBO-u je prikazana prva epizoda serije Seks i grad, koja će doslovno promijeniti popularnu kulturu. Nakon što smo nebrojeno mnogo puta pregledali svih šest sezona serije i 94 epizode i dalje ne možemo zaboraviti naše omiljene likove, na čelu s novinarkom Carrie Bradshaw, kao niti njene modne kombinacije koje su godinama kopirale žene diljem svijeta. Nedavno je najavljeno snimanje novih 10 epizoda koje bi trebale prikazati kako izgleda život ženskih junakinja u 50-ima (u međuvremenu su ostale bez legendarne Samanthe jer je Kim Catrall odbila sudjelovati u nastavku), a mi smo još jednom zavirili u stan Carrie Bradshaw, mjesto nebrojenih kultnih scena.

Ispred zgrade u popularnoj ulici Perry Street gdje je Carriena kućna adresa, i dan danas brojne obožavateljice dolaze napraviti selfie, no ako ste se zapitali što se dogodilo sa stanom nakon snimanja kultne serije, moramo vas razočarati. On zapravo nikada nije postojao. Unutrašnjost stana napravljena je na setu i od tada je dekonstruirana, no i dalje možete okinuti fotku na stepenicama gdje su je njezini brojni zavodnici poljubili za laku noć. Još kada vam kažemo da glumica Sarah Jessica Parker koja je utjelovila Carriein lik živi samo nekoliko blokova dalje – i nije baš tako loše, zar ne?

Carrie je poznata po svom nevjerojatnom osjećaju za modu i zavidnoj kolekciji odjeće i cipela. Njezin lik mijenjo je i postavljao razne trendove tijekom protekla dva desetljeća. Primjerice, prodaja popularnih dizajnerskih Manolo Blahnik cipela rapidno je porasla otkako ih je ova simpatična plavuša pokazala u svojoj kolekciji. Čak je i donijela na popularnosti Cosmopolitan koktela koji je svojevremeno osvojio nagradu „Drink of choice“, potaknula je više trendova u dizajnu interijera, ali i brojne debate i rasprave na temu spola, ljubavnih veza i rodnih uloga.

Carriene složene kombinacije, priželjkivani dizajnerski komadi i sposobnost miješanja boja i tekstura s elegantnim, statement dodacima u prijevodu znače moderan, ali eklektičan i razbacan izgled interijera najpopularnijeg stana o kojem maštaju žene diljem svijeta. Svaki dio Carrieinog apartmana je poseban, čak su i njezin radni stol i laptop kultni te su nakon snimanja serije postali dijelom stalne zbirke Instituta Smithsonian – toliko snažan utisak je ostavio Carriein lik među današnjim ženama i ostalim fanovima popularne Emmyjem nagrađivane serije.

Međutim, nama je najviše za oko zapeo moderni interijer Carrieinog stana, osobito spavaća soba. Zidovi su nježne nijanse celer zelene boje, isprani svjetlucavom glazurom lavande, a iako ove boje zvuče neobično, dobro se podudaraju i odražavaju njezinu suptilnu i eksperimentalnu osobnost. Sav namještaj u Carrieinom stanu pomalo izgleda kao da je s buvljaka; isušena boja, neusklađeni stolci i stolovi, tkanine koje su „dale svoje“ pa tako i noćni ormarić pored prostranog bračnog kreveta na kojem se nalazi lampa za čitanje.

Iza kreveta na zidu nalaze se tri grafike u zlatnim okvirima i tri police bogate knjigama, dok s druge strane stoji stari stolac pomalo isprane bijele boje, a koji služi za odlaganje stvari. Uz podnožje kreveta smještena je pomoćna klupica koja se tonovima savršeno uklapa u interijer. Karakter Carrieinog lika uvelike je utjecao na dizajn interijera pa tako u njezinom ambijentu nećemo pronaći previše umjetnina i detalja već eventualno pokoju sliku i rabljene komade namještaja savršeno ukomponirane u moderni dizajn. Elemente za rekonstrukciju pronašli smo u PRIMA salonima, a uz ove proizvode i vaša spavaća soba može izgledati baš kao iz jedne od najpopularnijih serija svih vremena.

image
Hanza media

Kliknite za više informacija o proizvodima: Okvir Denna, Krevet Julija, Noćni ormarić Julija, Sat Jayden, Klupa Julija, Svjetiljka Brandon, Ogledalo Logan, Toaletni stol, Stolica Olivija, Komoda 4L Julija, Vaza Plano, Ukrasni jastučić Romee, Tepih Indigo, Prekrivač Charlie

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 16:40