Tko ga ne bi poželio?

SOLARNI ROBOT LUCY Unosi svjetlost u dom i potiče dobro raspoloženje!

Biste li kupili ovaj inovativni uređaj?

Iskorištavanje solarne energije jedan je od puteva prema održivu življenju kojim kroči sve više ljudi. U nastojanjima da se povećaju uštede i umanji naš negativni učinak na okoliš, svakodnevno nastaju inovativni izumi čija je svrha pomoći nam da živimo kvalitetnije i ujedno očuvamo prirodu koja nas okružuje. Izvrstan primjer kako iskoristiti Sunčevu svjetlost do maksimuma okrugla je Lucy, sferični kućni pomagač koji za svoj rad koristi solarnu energiju i čija je namjena dovesti prirodno osvjetljenje u naše mračne prostore.

Lucy uz pomoć zrcala reflektira postojeću svjetlosti u prostor u kojem ga nedostaje. Zbog pomicanja položaja Sunca, kut loma svjetlosti neprekidno se mijenja pa su se njezini tvorci iz talijanske tvrtke Solenica domislili rješenju. Uz pomoć posebnog algoritma Lucy pomiče svoje unutarnje zrcalo kako bi nam omogućila prirodnu svjetlost u svakom trenutku, a za te mikropokrete crpi energiju iz solarnih panela.

Lucy može biti i u unutarnjem prostoru i vani, uz zaštitu u obliku lokota, te se lako prenosi s jednog mjesta na drugi, ovisno o tome gdje vam je dodatna svjetlost potrebna. Vizualno je privlačna i jednostavna pa se svojim oblikom može uklopiti u bilo koji interijer. Osim toga, smanjuje osjećaj depresije i letargije tijekom jeseni i zime. Lucy možete naručiti na stranici Indiegogo.com. Cijena? $199.

Izvor: Inhabitat.com
Foto: Solenica

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 06:06