PRIGRLITE BOJE LJETNA

Spavaće sobe ispunjene nježnom pastelnom ljepotom

 

Lako se prepustiti šarmu i ugodi koju donosi ljeto, osobito ako živimo daleko od mora. To je vrijeme kada uživamo u svakom trenutku provedenom na otvorenom uz bazen ili skriveni na stijeni sa suncem na horizontu i nebom u svim nijansama boja. Ali, i tada ispunjani i sretni odlazimo doma i nastavljamo odmor u okrilju udobne spavaće sobe. Pa zašto onda ne bismo ljetnom atmosferom uvijek bili okruženi?

Malo je boja koje se mogu uklopiti u živahnu ljetnu atmosferu kao pastelne. Neosporno je, pastelne su boje ženskog roda, ali postoje nijanse koje dobro izgledaju u suvremenim, tradicionalnim pa čak i minimalističkim spavaćim sobama. Riječ je o vizualnoj ravnoteži i eleganciji, nešto što imaju spavaće sobe u nastavku. Uživajte!

Živahna ružičasta

Pastelno ružičasta je hit boja u svijetu dječjih soba bez obzira na sezonu i aktualne trendove. Ali ovog je ljeta must have i u sobama za odrasle. Ne morate brinuti zato što je malo više ženstvena, jer kada se kombinira s bijelom, sivom i ostalim pastelnim nijansama, spavaćoj sobi daje elegantnu atmosferu koja je u velikoj mjeri neutralna. Ako ipak ne želite previše ružičaste u sobi, onda odaberite manje ukrase poput jastuka ili vaza u pastelnoj ružičastoj boji. Jednom kada ste zadovoljni s nijansom, razmislite o većim dodacima poput plišane prostirke ili naglašenog zida prekrivenog ovom bojom.

Uvijek poželjna plava

Plava boja je nevjerojatno popularna kod odraslih i kod djece, a dobro se kombinira u širokom rasponu stilova, pa čak i kao pozadina. Eleganta je, opuštajuća i moderna i mi ju obožavamo.

Blago zelena

Zelena u pastelnim nijansama je puno rjeđa od plave i ružičaste boje, i najčešće je u plavkasto zelenom tonu. Ipak, nježna pastelno zelena nas podsjeća na prirodu u svojoj najelegantnijoj izvedbi. Budući da se rijetko koristi, spavaću će sobu učiniti još posebnijom. Od bež i plave do ružičaste i ljubičaste, pastelno zelenu možete miješati jer odgovara gotovo svakoj boji.

Nijanse žute boje

Teško da postoji veselija i življa boja od žute, što ju čini savršenim izborom za spavaću sobu. S time da vam predlažemo da odaberete tamnije, a ne svjetlije nijanse jer izgleda daleko upečatljivije i elegantnije.

Izvor: decoist

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 05:41