DANI ARHITEKATA 6.0

Središnja tema ovogodišnjih Dana arhitekata koji će se održati u Dubrovniku je “GRAD I LJUDI”

 HKA
Dani arhitekata 6.0 će biti održani od 7. do 9. travnja 2022. godine, s namjerom obilježavanja Mjeseca arhitekture

Nastavljajući tradiciju Dana arhitekata kao centralnog mjesta gdje se prezentiraju i raspravljaju značajne teme za rad arhitekata u Hrvatskoj i okruženju Europskog gospodarskog prostora pa i šire, ove Dane arhitekata 6.0 Hrvatska komora arhitekata organizira u suradnji s Udruženjem hrvatskih arhitekata s nastojanjem objedinjavanja struke i tema važnih za nju.

Dani arhitekata 6.0 će biti održani od 7. do 9. travnja 2022. godine, s namjerom obilježavanja Mjeseca arhitekture u kojem svoj Dan održava i Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Tako će Mjesec arhitekture – travanj 2022. godine, biti prepun arhitektonskih tema koje ćemo prezentirati stručnoj i općoj javnosti.

Otvaranje će biti u nagrađenom Studentskom domu u Dubrovniku autora Vanje Ristera, Tina Svena Franića i Ane Martinčić Vareško, a glavni program će se održati u Hotelu Palace 5*.

U programu su stručno vođeni razgledi triju lokacija grada Dubrovnika, poseban program u Lazaretima te obilazak tek izgrađenog Pelješkog mosta uz vodstvo projektanta mosta.

Središnja tema ovogodišnjih Dana arhitekata je “GRAD I LJUDI”.

U sklopu glavne teme govorit ćemo o temama:

Život nagrađene arhitekture

Autorsko pravo u arhitekturi

Suvremena arhitektura u Hrvatskoj i svijetu

Urbana obnova, ponovno korištenje i New European Bauhaus

Drugi o arhitekturi

Arhitekti i prostorno planiranje u praksi

Razgledavanje grada uz stručno vodstvo

Pelješki most – od mita do stvarnosti

Program Dana će se kao i do sada sastojati od plenarnih predavanja, prezentacija i okruglih stolova, ovoga puta u hibridnom obliku – online i uživo – sva stručna događanja prenosit će se virtualnom vezom te će se sudionici moći pridružiti i na taj način za programski dio predavanja i panela.

Program Dana arhitekata 6.0 možete pronaći na službenim stranicama Hrvatske komore arhitekata.

S obzirom na epidemiološku situaciju ovogodišnji će se Dani arhitekata 6.0 odvijati pod posebnim epidemiološkim uvjetima, koje osigurava organizator u najtješnjoj suradnji s epidemiolozima i Stožerom civilne zaštite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. kolovoz 2022 03:27