FENG SHUI

Stavite ovo voće na blagovaonski stol. Prema kineskom vjerovanju, privlači novac i sreću ukućana

 WEE DEZIGN/SHUTTERSTOCK

Postoje različiti Feng Shui simboli za koje se vjeruje da privlače novac, sreću i blagostanje, ali ovo je jedan od najjednostavnijih i najučinkovitijih.

Da biste ga unijeli u svoj dom, ne morate ići u specijalizirane trgovine, već jednostavno možete otići do prve tržnice, jer čarobna Feng Shui stvar koja privlači blagostanje u blagovaonicu zapravo je košara s voćem, piše Krstarica.

Tako jednostavno, a djelotvorno, voće je simbol slatkoće i obilja iz prirodnog svijeta, stoga voće simbolizira blagostanje, novac, rast. Čak i u današnje vrijeme, azijske obitelji kupuju ovo voće kao dar tijekom raznih proslava, jer se vjeruje da privlači povoljnu i sretnu energiju tijekom cijele godine.

Blagovaonica je prostor u kojem se poslužuje hrana i okuplja obitelj, a prema Feng Shuiju jedan je od najvažnijih sektora u domu za privlačenje novca i blagostanja. Zato mnogi Feng Shui stručnjaci preporučuju da na blagovaonskom stolu imate košaru punu voća, kao simbol energije obilja i blagostanja.

image
ANALOGVIBESTUDIO/SHUTTERSTOCK

No, svaka vrsta voća ima posebno značenje, a ovo je najmoćnije voće po Feng Shuiju.

1. Naranča - simbolizira yang energiju Sunca. Ovo voće je vedro, vesele boje i podiže energiju u svakom prostoru, a vjeruje se da ga čisti od negativnih vibracija. Osim toga, naranča se u Feng Shuiju uspoređuje sa zlatom pa privlači bogatstvo i sreću.

2. Šipak: sa svojim brojnim sjemenkama, šipak tradicionalno predstavlja obilje i plodnost. Crvena boja je također povezana sa srećom i zaštitom.

image
DR DAVID SING/SHUTTERSTOCK
image
MERCURY STUDIO/SHUTTERSTOCK

3. Breskva: u Feng Shuiju ima nešto što se zove "sreća u cvijetu breskve" a to, vjeruje se, povećava vašu sposobnost da privučete romantičnog partnera. Dakle, breskve vam mogu pomoći da pronađete ljubav. Također se povezuju s dugovječnošću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:15