MOŽE SE

Štedjela je i za tri godine kupila stan: Evo čega se sve morala odreći

 /SHUTTERSTOCK

Cherie Howie, djevojka sa Novog Zelanda, postala je pravi hit na Internetu nakon što je podijelila jednostavan trik kojim je uštedjela novac za novi stan za samo tri godine, a svoj "recept" otkrila je u grupi na Facebooku Cheaper Living gdje je mnoge oduševila načinom štednje.

Ona je kupila novi stan u Aucklandu, nakon što je za njega štedjela samo tri godine.

- Majka me je naučila da ovako organiziram trošenje novca i poslije tri godine mogla sam kupiti stan - napisala je Cherie Howie.

U čemu je tajna?

image
Facebook/screenshot

Cherie tvrdi da novac koji zaradite treba da biti podijeljen na tri različita dijela. Prvi je da se plate računi za uobičajene troškove kao što su komunalije, režije, prijevoz, džeparac. Drugi dio novca trebate ostaviti za odlazak kod frizera, kupnju odjeće i obuće, poklona, ​​odlazak kod liječnik. Dok se treći dio ostavlja i odvaja za "novi stan" ili neki drugi cilj.

Ona kaže da je veoma važno držati se ovih podjela i ne trošiti više od planiranog.

- Ne padajte u iskušenje da trošite novac na namirnice ili obrnuto, važno je da se pridržavate onoga što sami odredite - savjetuje Cherie, koja objašnjava da se na taj način ne štedi nužno za stan, već za ono što određena osoba želi, kao putovanje, novi auto...

Dakle, važno je "samo" da imate dovoljno velika primanja da možete odvojiti novac na tri različite gomile.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 17:57