HIT PROIZVOD

Štedljiva, a zgodna: Mini grijalica koja zagrijava prostoriju za 70-ak lipa dnevno!

 Egloo
U svega 30 minuta temperaturu prostorije podići će se za čak 3 stupnja

Danas svi pričaju o održivom razvoju, pa zašto i naše grijanje ne bi moglo biti održivo? Na sreću, postoji rješenje. Riječ je o Egloo uređaju koji može riješiti mnogima probleme s grijanjem ove zime. No, ne samo to. Nova verzija uređaja uz grijač sa svijećom za zagrijavanje prostora, ima difuzor i ovlaživač zraka.

Egloo je simpatična naprava koja može zagrijati prostoriju za samo 70-ak lipa dnevno uz pomoć drvenih fitilja, voska, vode esencijalnog ulja u tanjur na podnožju, a cijelu je stvar osmislio talijanski student dizajna Marco Zagaria.

O čemu se zapravo radi? Svojim dizajnom Egloo iskorištava termodinamička svojstva terakote. Slijedom toga, osigurava maksimalnu količinu topline uz djelić troškova. Pogledajte video u nastavku.

Egloo dolazi u kompletu s posebno dizajniranom svijećom izrađenom od visokokvalitetnog prirodnog voska, koji u kombinaciji s laserski rezanim fitiljima od trešnjinog drva i inovativnom konstrukcijom od terakote, omogućava ovom estetski ugodnom komadu dekora da brzo upije, zadrži i potom postupno oslobađa toplinu u okolno područje.

Egloo grijač sastoji se od terakota baze, male grill rešetke i dvije kupolice. Tri mala fitilja potrebno je smjestiti na dno baze i preko njih postaviti rešetku na koju se potom smještaju obje kupole. Manja i tanja kupola sjedi u sredini i sakuplja toplinu visoke temperature te ju potom prenosi na hladniju vanjsku kupolu.

image
Egloo

U samo 30 minuta temperatura prostorije podići će se za čak 3 stupnja. Svijeća gori oko pet sati i može stvoriti dovoljno energije da zagrije 20 metara kvadratnih prostora. Uz to, ako u bazu dodate vode i par kapi mirisa, riješit ćete problem suhog zraka u prostoru i to bez onečišćenja, jer koristi energiju svijeće za isparavanje vode.

image
Egloo

Osim što je kompaktnog oblika, Egloo grijač vizualno je zanimljiv i dolazi u dvanaest verzija – prirodne boje terakote, šareno obojeni i s emajliranim premazom. Idealno za male prostore i studentske sobe! Svoj osobni Egloo možete naručiti na službenoj internetskoj stranici.

image
Egloo
image
Egloo

Cijena od 90 do 130 eura.

Više na: eglooinfo.it

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 08:06