NEŠTO MALO DRUGAČIJE

Stil koji osvježava: Ove kupaonske pločice zavladale su domovima i teško im je odoljeti

 HOME STUDIOS
Novi trendovi pločica daleko su od sramežljivosti, tu su novi oblici, boje i zanimljivo postavljanje kojima ćete teško odoljeti

Već je sada jasno da trendovi kupaonskih pločica razjašnjavaju jednu stvar za 2022., to je da obični bijeli blokovi metro pločica više nisu nikome zanimljivi. Budući da su već dugo bili standard za moderna renoviranja, ove godine dizajneri interijera to odbacuju odlučujući se za kupaonske pločice koje pršte od osobnosti. Današnji trendovi u kupaonici nisu samo u tome da maksimalno iskoristite svoj prostor – nego da ga učinite maksimalno svojim.

I zato su kupaonske pločice u jedinstvenom položaju da vam daju prednost pri sljedećoj obnovi; Dinamičnije od svježeg sloja boje, pločice mogu promijeniti samu površinu prostorije, stvarajući dubinu i mijenjajući način na koji prostor izgleda. Zato dizajneri interijera sada preferiraju pločice koje krše pravila, oblažući više površine nego ikad prije bogatim teksturama, živim bojama, gotovim izgledima i unoseći malo zabave u sve.

1. TROKUTASTE ZELENE PLOČICE

Kada su u pitanju ideje za zidne pločice u kupaonici, zamislite klasični oblik. Ima li slika oblik bijelog pravokutnika ili kvadrata? Razmislite ponovno. Dizajneri iznova izmišljaju moderno zadano, razbijajući kalup različitim oblicima i paletama. Jedan od popularnih trendova dizajna interijera je zelena boja - trenutno popularna u gotovo svakom prostoru doma, uključujući kuhinje, dnevne sobe i spavaće sobe - a kupaonica slijedi taj primjer. Nemojte se iznenaditi ako se više zelenih kupaonica nastavi pojavljivati ​diljem vaših feedova, posebno onih s razigranim oblicima i uzorcima koji imaju za cilj pomiješati trend.

2. MREŽASTE PLOČICE S KONTRASTNIM MATERIJALOM

Naravno, klasične četvrtaste pločice nastavljaju se koristiti - iako sa suvremenim ažuriranjem. Retro inspirirane 4x4 pločice postavljene u rešetkastom uzorku trenutno su u trendu jer su nostalgične i klasične, ali ne pretjerano tradicionalne.

Naglasite ih korištenjem fuge visokog kontrasta kako bi se uzorak zaista istaknuo. Odabirom kontrastne fuge kvadratne pločice postaju istaknute, naglašavajući njihovu grafičku kvalitetu na način koji podsjeća na grafološki papir - to je novi školski pristup estetici stare škole, koji posebno dobro funkcionira kada se razmatraju ideje za male kupaonske pločice.

3. PLOČICE S UZORKOM I TAPETA S UZORKOM

Klasične kupaonice bile su poznate po svojoj suzdržanosti, s crno-bijelim, hiper čistim pločicama dizajniranim za čistoću i mir. Ali nove primjene prihvaćaju pokret maksimalizma u dizajnu interijera s odvažnim kupaonicama koje imaju svoj vlastiti karakter. Kupaonske pločice su objekti koji fetišiziraju red, nešto što ovaj trend brzo ignorira - očekujte razularene kombinacije pločica s uzorkom, prodornih tapeta, miješanih materijala i razigranog tekstila.

4. INTENZIVNE JEDNOBOJNE PLOČICE

Natopljene bojama, dizajneri se ne boje upustiti se u jednobojne palete, često birajući živopisne pločice koje pokrivaju kupaonice od vrha do dna - zašto bi se ideje za podne pločice u kupaonici zaustavile samo na podu? Rezultat nije ravna boja, već konstelacija kvadrata koji hvataju svjetlost na različite načine - to je priča o boji u pokretu.

5. JEDNAKA BOJA PLOČICA I FUGA

Linije za fugiranje obično su najmanje uzbudljiv dio slagalice, ali dizajneri interijera sve se više igraju s formulom. Iako odabir svjesno odabrane fuge visokog kontrasta može učiniti da pločice iskaču na ugodan način, može i ometati, osobito kada radite s dubokim jednobojnim paletama. Rješenje? Uskladite fugu sa svojom pločicom, izgled koji posebno dobro funkcionira u idejama za sivu kupaonicu gdje se blijeda žbuka manje ističe.

6. KOMPLEMENTARNE BOJE I KVADRTASTE PLOČICE

Ako se ne možete posvetiti jednoj hrabroj boji, okrenite se u kombinaciji boja i pokušajte s dvije. Kombiniranje boja je jednostavan način da budete hrabri. To je briljantna upotreba ideja boja u kupaonici i isti koncept kao dodavanje tepiha s naglaskom kako bi se donijelo kontrolirano umetanje komplementarne boje.

7. SUPROTNO POSTAVLJANE PLOČICE

Jedan od najtradicionalnijih uzoraka je raspored - gdje su pravokutne pločice vodoravno raspoređene u uzorku nalik cigli. Umjesto ovog pristupa, dizajneri sve više slažu svoje pravokutne pločice u mrežu kako bi stvorili dubinu i vizualni interes, često koristeći neočekivane nijanse.

Dodajte ga na svoj popis stvari o kojima morate razmišljati kada sljedeći put razmišljate kako preurediti kupaonicu.

8. VIŠE KONFIGURACIJA PLOČICA

Poput građevnih blokova, prava pločica čak i klasičnoj kupaonici može dati suvremeni zaokret, i obrnuto. Čak i najsuvremeniji dom može uzeti stranicu iz prošlosti kako bi prilagodio stil dizajna. Minimalistički, moderni, seoski i prijelazni dizajni postavljaju trendove ugrađujući elemente prošlosti u iteracije budućnosti.

Jedan primjer proizlazi iz nedavne suradnje Fireclay Tiles s Block Shopom, brendom tekstila koji je stvorio liniju ručno oslikanih pločica s uzorkom s geometrijskim motivima - ove se pločice lako mogu postaviti u bilo koju konfiguraciju kako biste stvorili svoj vlastiti uzorak.

9. UMIVAONICI I KADE OBLOŽENI PLOČICAMA

Ako ste pomno pratili svoj feed, možda ste primijetili da popločani predmeti - stolovi, kuhinjski otoci i još mnogo toga - imaju trenutak. To je izgled koji datira iz 60-ih i 70-ih godina, a sada se iznova pojavljuje. Dokazujući da pločice nisu samo za vaše zidove, podove ili radne ploče, dizajneri također pokrivaju kade, umivaonike i sjedala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 09:36