IKEA Zagreb

Stiže nova kolekcija KARISMATISK nastala u suradnji sa slavnom dizajnericom Zandrom Rhodes

 IKEA
Sadrži 26 iznimno dojmljivih predmeta koji potiču sve ljubitelje boja da budu "odvažni, fantastični, svoji”. Evo što sve trebate znati!

Poznata po svojim neustrašivim uzorcima i živim bojama, dame Zandra Rhodes revolucionarna je sila u svijetu mode i tekstila već više od pet desetljeća. Inspiriran Zandrom i njezinim neustrašivim pristupom životu i stilu, IKEA-in tim htio je istražiti moć boja i uzoraka kako bi domu dodali karakter i karizmu. Istraživanje je dovelo je do dubljeg razumijevanja uzoraka i boja kao snažnog izraza osobnosti, talenta, lokalne kulture, ali i njihova psihološkog učinka na ljude i prostor.

image
Britanska dizajnerica Zandra Rhodes
IKEA

Pod Zandrinim vodstvom nastala je upečatljiva kolekcija. Karismatisk slavi naše domove kao izraz toga tko smo - kroz boju, uzorke i privlačne predmete. Nova kolekcija prenijet će Zandrinu samouvjerenost i karizmu u vaš dom i učiniti vas ponosnim što pokazujete osobnost u svojem prostoru.

image
Zandra Rhodes britanska je dizajnerica poznata po neustrašivom pristupu životu i stilu te živim bojama
IKEA
image
TEITUR ARDAL
image
IKEA

FUNKCIONALNOST

Karismatisk služi zabavi s kućnim namještajem, dopuštajući da optimizam zablista u našim životnim prostorima. Pomiješajte jastuke, prostirke i tekstil kako god poželite, stavite vaze zajedno ili odvojeno, dodajte još malo boja i slobodno prijeđite granice uobičajenog ispunjavajući dom uzorcima! "To je kolekcija iz koje ljudi mogu uzeti samo jedan komad i uljepšati si život ili uzeti ih nekoliko i još se bolje zabaviti", kaže Zandra Rhodes.

image
IKEA

Uz to, kolekcija je i jako funkcionalna. Ikea je sa Zandrom kombinirala pet značajki svojeg demokratskog dizajna - oblik, funkciju, kvalitetu, održivost i pristupačnu cijenu - kako bi stvorila razigrana rješenja za svakodnevne potrebe dostupna što većem broju ljudi. Iako je Zandra poznata po raskošnim uzorcima i bojama, njezin je dizajn uvijek praktičan. A kad god je bilo moguće, u kolekciji su se koristili reciklirani materijali.

image
IKEA
image
TEITUR ARDAL
image
IKEA

DOSTUPNOST

"IKEA-in tim doista je uhvatio estetiku Zandre Rhodes, pa je i suradnja bila izuzetno ugodna. Proces dizajniranja bio je nadasve originalan, a to se na kraju vidi u cijeloj kolekciji", kaže Zandra Rhodes. "Bila je to prekrasna avantura. S praktične strane, bilo je vrlo uzbudljivo pokušati prevesti moj svijet boja iz ateljea u kolekciju dostupnu mnogima", ističe.

Kolekcija će od rujna biti dostupna u robnoj kući IKEA Zagreb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 11:26