IZ OSOBNOG ISKUSTVA

Što kada se zaljubljeni par ne slaže oko praćenja trendova u interijeru? Nate Berkus i Jeremiah Brent kažu da je to dobra stvar!

Nate Berkus i Jeremiah Brent

 GARY GERSHOFF/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA/

Trendovi u dizajnu interijera ključni su način na koji konceptualiziramo dizajn tijekom vremena. Određeni komadi, oblici, boje i teksture pomažu u karakterizaciji različitih stilova i različitih razdoblja. Međutim, uz trendove se gotovo uvijek vežu oprečni stavovi: dok se jedni kunu u njih, drugi ih potpuno odbacuju.

Jedan svjetski poznati dizajnerski par - Nate Berkus i Jeremiah Brent - nalazi se upravo na suprotnim stranama kad su u pitanju interijerski trendovi. Pa ipak, Nate i Jeremiah rade na zajedničkim projektima, od TV makeovera do kolekcija namještaja za Living Spaces i Nate Home brendove.

Iako imaju različite filozofije o trendovima, u svojoj televizijskoj emisiji Nate and Jeremiah by Design tvrde da je svaki prostor koji su zajedno kreirali bezvremenski i funkcionalan. Kada rade zajedno, kako kažu, Nate je onaj koji se drži provjerenih i isprobanih koncepata te je sklon odbaciti trendove koji su "osmišljeni kako bi se određene stvari više prodavale", dok je Jeremiah obično pustolovniji i više krši pravila.

"Ne bojim se trendova. Samo ne vjerujem da bi se oni trebali koristiti za poticanje onoga što radite i kako dizajnirate. Mislim da su trendovi zabavni i da je zanimljivo sve gledati iz druge perspektive i to je u redu. Ali mišljenja smo da bi vaš dom trebao biti utočište vaših iskustava i da bi trebao biti odraz onoga što vi jeste. Mošljenja sam da želimo, posebno s ovim kolekcijama koje stvaramo, napraviti komade od kojih se nećete umoriti ni za 10 godina, koji mogu mijenjati s vašom obitelji", rekao je Nate za H&G.

S druge strane, Jeremiah trendove smatra zanimljivom polaznom točkom za ideje o uređenju prostora.

"Mislim da su trendovi zanimljiva prilika za razgovor, ali i za stvari koje su možda bile trenutak u prošlosti da ponovno ožive", kaže.

Za primjer izdvaja granny chic stil, koji je trenutačno vrlo popularan, a karakterizira ga kombinacija shabby chic stila, maksimalizama i eklektike, što rezultira personaliziranim prostorima. Za njega je taj stil zanimljiv, ali ne smatra kako bi baš svaki njegov element trebalo odmah prigrliti. Bitno je probati promijeniti perspektivu.

Nate i Jeremiah vjeruju da ih ta različita mišljenja samo čine boljim dizajnerima.

"Osjećam da učimo jedan od drugoga. Učimo na međusobnim uspjesima i učimo na međusobnim pogreškama" rekao je Nate.

Iako je Jeremiah priznao da svoj obiteljski dom ne bi uredio na isti način da u njemu sam živi, istaknuo je kako su zajedno osmilili estetiku koju obojica cijene i koja ih zadovoljava.

"Jedna zajednička nit u koju stvarno vjerujemo kad je u pitanju uređenje interijera jest da je mnogo važnije uzeti u obzir ono što vas stvarno čini sretnima, u čemu se stvarno osjećate kao najbolja verzija sebe i držati se toga", rekao je Jeremiah.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 18:55