VJEČNI PROBLEM: OBUĆA

Što napraviti s obućom koja nam se gomila u hodniku?

Prijelaz između godišnjih doba je najgori. Jedan dan nosite cipele za kišu, a drugi dan ste ponovno u sandalama. Kao i ostatak vaših ukućana.

Gdje sa svim tim cipelama? Možda imate veliki ormar u stanu rezerviran samo i isključivo za cipele uz dodatak prostora u hodniku na kojem se svi preobuvaju. Međutim, nakon nekog vremena nastane takav kaos da više ne znate koje cipele tko nosi. Ne znate koje cipele možete pospremiti u ormar, a koje ostaviti izvan ormara. Obuća se jednostavno gomila na podu hodnika, a pravi horor počinje s prvim kapima kiše i mukama po čišćenju podova. Srećom, i ovaj se problem može jednostavno riješiti, i to na nekoliko genijalnih načina.

Prvo dolazi onaj najizazovniji dio. Potrebno je uhvatiti sat vremena kada su svi kod kuće, kako biste zajedno raspremili ormar s obućom. Sigurno postoje neke čizme od prošle sezone koje vam se više ne sviđaju ili tenisice koje su vaši najmlađi prerasli. Riješite se nepotrebne obuće i temeljito očistite ormar kako biste se usput riješili i neugodnih mirisa koji možda dolaze iz njega. Ljetnu obuću zatim pospremite u ormar, a zatim na red dolazi sva ona obuća koja se sakuplja na hodniku. Kako ne bi izgledala kao hrpa cipela koje stvaraju nered i kako biste se oslobodili stalnog čišćenja hodnika kojem prethodi micanje desetak pari cipela, imamo u nastavku nekoliko odličnih ideja za pospremanje.

Nekoliko dasaka, kraćih drvenih štapova i ljepilo za drvo, trebali bi biti dovoljni za ovaj šarmantan "uradi sam" projekt.

Ovaj stalak može biti zanimljiv dekorativni element u djevojačkoj spavaćoj sobi, a sve cipele na petu tako će biti uvijek pri ruci, bez opasnosti da se zaprljaju među ostalim cipelama.

Prebojajte staru policu za knjige i napravite mjesto za svu vašu obuću. Veća je šansa da ćemo nakon što dođemo doma samo odložiti cipele na njihovo mjesto, nego otvarati ormar prepun drugih cipela i tražiti mjesto za naše, a uz to još i paziti kako ne bismo zaprljali ostale.

Ovakva otvorena niska polica izgleda efektno, a riješit će nas pranja podova od sasušenih mrlja blata s ulice jednom zauvijek.

Ako ipak imate previše obuće jer vas u kući zaista ima dosta, a otvorene police izgledaju previše neuredno, čak i ako su na njima samo cipele koje se trenutno naizmjenice nose, postavite ispred polica zavjesu u boji zidova.

Iskoristite stare ljestve, dodajte im nekoliko dasaka i imate originalnu i zanimljivu policu u hodniku - po jednu za svakog člana obitelji.

U nekoj od trgovina koje prodaju kućne potrepštine, možete pronaći i ovakve drvene palete. Prebojajte ih po želji, posložite kako vam odgovara i imate novi kutak za cipele, koji je i praktičan predivnog izgleda.

Izvor: housebeautiful

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:33