PROVJERITE

Što odabir zavjesa u domu govori o vama: jeste li romantičar, egzibicionist ili tradicionalist?

 /SHUTTERSTOCK

Većina nas često donosi zaključke o karakteru drugih ljudi na osnovu toga kako se oblače, gdje i u kakvom domu žive, čime se bave... Kada nam otvore vrata svog svijeta, svog doma, ureda, omiljenog kafića ili restorana, naše pretpostavke se samo produbljuju...

Može li se zaista zaključiti kakva je netko osoba na osnovu toga je li joj kuća uredna, koje piće najviše voli, koja joj je boja omiljena ili, pak, kakve zavjese ima u domu? Saznajte i zabavite se!

Evo što kaže test ličnosti, što odabir zavjesa ili roleta govori o vama!

Bez zavjesa i roleta

Ili ste egzibicionist ili nekonformist! Bilo da uživate u pogledu na prirodu, volite vidjeti što susjedi rade ili pak da im dozvolite da zavire u vašu intimu, ovo je svakako neobičan odabir. Postoji mogućnost i da se jednostavno ne možete odlučite za vrstu zavjesa - uzeti platnene, venecijanere, rolo...? U svakom slučaju, vi ste neobična osoba koja ne podleže konvencijama.

Ručni rad

Vi ste romantičar u duši! Volite sve što je retro, starinsko, naslijeđeno od bake, pa tako i heklane ili vezene zavjese. Takve stvari za vas imaju posebnu vrijednost. Iako živite u nekom svom svijetu gdje je sve lijepo i harmonično, umijete procijeniti karakter drugih. Iznad svega cijenite zanesenjake koji čvrsto vjeruju u prave obiteljske vrijednosti.

image
BAONA/GETTY IMAGES

Venecijaneri

Venecijaneri umjesto klasičnih zavjesa su odabir "modernih" tipova ljudi. Oni vole jasne odnose, bez komplikacija, kod njih su stvari uglavnom ili crne ili bijele. Suviše su "zauzeti" da bi se bavili suptilnim emocijama onih koji ih okružuju, pa mogu djelovati grubo. Istina za njih nije stvar moralnog kvaliteta, već praktičnosti. Što prije saznaju što je pravi problem, prije će ga moći riješiti.

Bijele zavjese

Vi ste tradicionalista i osoba koja drži do obiteljskih vrijednosti. Ne volite da vam susjedi "vire preko ograde", svoju intimu čuvate za sebe. U partnerskim odnosima ste obično vjerni, često i na svoju štetu. Jednom kada se odlučite, ostajete dosljedni svojoj odluci. Kao što održavanje bijelih zavjesa zahtijeva poseban tretman, tako vjerujete i da ljubavni i prijateljski odnosi, da bi opstali, zahtijevaju dodatni trud.

Zavjese u jarkim bojama

Ukoliko je vaš odabir neka jača nijansa, vi ste energična osoba puna topline, jakih emocija i strasti. Slobodoumni ste, volite avanture, pa zato i često putujete, uvijek u potrazi za novim iskustvima, novim poznanstvima... Budući da puno putujete, ne provodite previše vremena u domu, tako da vam ova jarka boja zavjesa neće "bosti oči".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 12:15