IKEIN EKSPERIMENT S BILJKAMA

Što se dogodi kada 30 dana izgovarate ružne riječi

 

Prošli tjedan, povodom Dana borbe protiv nasilničkog ponašanja na Bliskom Istoku, Ikea je osmislila inspirativan eksperiment kako bi pokazala koliko lijepa, ali i ružna, riječ utječe na sva bića. Ikea je u nekoliko škola stoga postavila svoje dvije biljke i audio uređaje koji su izgovarali razne rečenice koje su snimili sami učenici. Desnoj biljci su iz uređaja dolazile samo uvrede, kritike i ružne riječi, a lijevoj biljci su dolazili isključivo komplimenti i riječi ohrabrenja.

Osim komplimenata i uvreda, obje biljke su bile tretirane jednako. Svaki dan su imale istu kolilčinu zraka, vode i sunca.

Projekt je trajao 30 dana, a za to vrijeme cijeli proces je pratilo stotine djece iz škola u kojoj su biljke bile postavljene.

Rezultat nakon 30 dana je bio zapanjujuć. Dok su se desnoj biljci koja je mjesec dana slušala samo ružne riječi, listovi osušili i tužno objesili, lijeva biljka koja je slušala samo lijepe riječi je ostala savršeno zelena i uspravna. Ovim je projektom Ikea podignula svjesnost stotine mladih o tome kako lijepa riječ pozivitno utječe na svakoga od nas, pomaže nam da rastemo i budemo sretni. U videu možete pogledati cijeli eksperiment i komentare djece koja su svakodnevno bila dio ovog eksperimenta.

Izvor: boredpanda

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 16:04