KREATIVNO I ELEGANTNO

Što se to skriva iza ogledala? Predobra ideja!

 Printscreen: IG@131design

Dok jedni uopće ne žele TV u svojem domu, drugi bez njega ne mogu zamisliti svoj dnevni boravak. Postoje i oni treći, koji bi ga rado gledali, ali povremeno, pa ne žele da se vizualno ističe. Stoga osmišljavaju razne načine kako ga sakriti te koristiti prema potrebi, što može rezultirati brojnim atraktivnim rješenjima.

Primjerice, ako ga sakriju kliznim panelima, oblogama ili slikama, ako ga postave u ormarić ili u otvor zida na rotirajući nosač pa ga mogu koristiti iz dvije različite prostorije, ako ga uokvire... Arhitektonski i kreativni dekor studio 13.1 sa sjedištem u Milanu, kojeg su osnovali Filippo Fiora i Federico Sigali, pokazao je na svojem IG profilu još jedno zanimljivo rješenje koje se vrlo brzo proširilo društvenim mrežama.

U jednom luksuznom stambnom prostoru Fiora i Sigali su nišu iznad kamina, namijenjenu za TV, zatvorili dvostrukim harmonika-vratima obloženim u ogledalo. Kada su vrata zatvorena ništa ne otkriva da se nešto iza njih nalazi, ali se njihovim pomicanjem dobiva potpuno nova funkcija tog dijela prostorije. Iako u trenutku snimanja ovog videa TV još nije bio instaliran, već možemo zamisliti kako vlasnici, udobno smješteni na sjedećim garniturama, uživaju u nekoj seriji ili filmu. Osim toga, uza zidove ne vise dosadni kablovi oko kojih se nakuplja prašina pa im je i čišćenje, vjerujemo, olakšano.

Tim iz studija 13.1 ovaj je element ponovio i u drugim projektima, a nakon objava uglavnom su se redale oduševljene reakcije pratitelja. Ipak, jedna se osoba, koja takav sličan sustav već ima doma, požalila da se u ogledalima, kada se vrata otvore, može vidjeti odraz TV ekrana, što joj je prilično frustrirajuće. Drugi su, pak, izrazili sumnju bi li tako nešto moglo funkcionirati u njihovom domu s malom djecom, koja bi zasigurno svakodnevno po ogledalima ostavljala otiske i packe. Što vi kažete?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 12:32