Možete i vi!

Što učiniti s iznimno uskim dvorištem? Ovi vlasnici pronašli su načine, eto što!

 Swallows in the window
Često mali vanjski prostor može ostati zanemaren jer je teško vidjeti potencijal malog dvorišta ili čak uskog prolaza između zgrada

Bez obzira na to koliko su im kuće male, ovi vlasnici pronašli su načine da vanjski prostor učine svojom, a možete i vi! Pronađite inspiraciju u njihovim jedinstvenim idejama i rješenjima u nastavku.

MALO VINTAGE UTOČIŠTE

Rox Van Del @houseofvandel preobrazila je kut svog dvorišta vintage setom od ratana i novim jastucima. Drveće u posudama i papirnati lampioni stvorili su ambijent, dok stolić za kavu i vanjski tepih čine da se ovaj prostor doima kao prava vanjska soba.

VRT U ULIČICI

Što učiniti s iznimno uskim dvorištem? Pretvorite ga u vrt, eto što! Clare (@mytinybackyardgardendiary) upravo je to učinila, posadivši suncokrete, rajčice, nevene i još mnogo toga u lonce u svom malenom dvorištu. U jeku ljeta, džungla biljaka niže se uz mali kameni put i zidove. Uz to, vrt je zasigurno poboljšao pogled s prozora koji gleda na nekadašnju uličicu.

SUKULENTI U POSUDAMA

Minimalistički dizajn ovog malog dvorišta u obliku potkove okružuje uski dio travnjaka s grmovima, šljunkom i velikim posudama ispunjenim sukulentima. Šareni niz lonaca i biljaka čini prostor živahnim i privlačnim, a vlasnici kuće ih mogu ponijeti sa sobom ako se ikada presele.

DVORIŠTE ZA ROŠTILJANJE

Ovaj par nije imao puno prostora, ali Sarah (@swallows_in_the_window) je ipak uspjela ugraditi vanjsku kuhinju, pećnicu za pizzu i vrtni namještaj. U drvenoj konstrukciji smještena je njihova vanjska kuhinja, dok lampice na žici i tepih stvaraju unutarnji ambijent boravka. Ako se spustite nekoliko stepenica naći ćete se u malom vrtu. Ovaj cijeli prostor nije veći od 30-ak četvornih metara, ali ima mnoštvo funkcija.

SKRIVENA TROPSKA OAZA

Iako je Anni @ojardimtofo trebalo dvije i pol godine da izgradi ovu dvorišnu oazu, na kraju se isplatilo. Prostor nudi miran odmor od užurbanosti svakodnevnog života.

Odrijemajte, uronite u bazen ili se isperite pod vanjskim tušem - sve je to smješteno u uskom prostoru unutar vrtnog zida. Divovsko palmino lišće, paprati i drveće uzdižu se iznad, pružajući hlad i prirodnu ljepotu ovom mirnom malom skrovištu.

JEDNOSTAVNA TERASA

Ovaj slatki mali prostor sporedno je dvorište kuće Deone @lifeonrusticdr. Topli, prirodni tonovi poput smeđe i bež boje čine prostor posebno mirnim i privlačnim, dok bujno zelenilo obavija terasu. Ugrađene kamene žardinjere ocrtavaju prostor za sjedenje i dodaju mu dimenzije. Drveće također stoji na gotovo svakom uglu, pretvarajući terasu u tajno skrovište za svakoga tko ima vremena uživati u njemu. Kao završni detalj tu su lampice na žici, kao neizostavan detalj svakog eksterijera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 23:10