prije i poslije

Stolac spašen od otpada postao je moderan komad namještaja koji bi svi poželjeli u svojem domu

 Wood Surgery
Moramo priznati da nas je ovaj makeover baš oduševio, ali i inspirirao za neke naše “uradi sam” projekte

Lejla Selimović, inače pravnica po struci, svestrana je kreativka iz Zenice i vlasnica obrta naziva Wood Surgery, u čijoj radionici nastaju sjajni proizvodi. Ovaj put nam pokazuje projekt u koji je uložila 750 kuna. Pratite ju na Facebook stranici: Wood Surgery - Reparacija, restauracija i redizajn starog namještaja

Kreativku iz Zenice Lejlu Selimović već smo nekoliko puta predstavljali u našim izdanjima (makeover starog kredenca pogledajte ovdje), pa nije teško zaključiti da nam je ono što ona radi zaista odlično. U svojoj radionici Wood Surgery Lejla se uglavnom bavi vraćanjem života starim, često odbačenim komadima nemještaja i drugim kućnim predmetima. Inače, samo za informaciju - Lejla je po zanimanju pravnica, ali kaže da su joj ovakvi makeoveri strast od malih nogu i nešto u čemu istinski uživa. Ovaj put, pokazala nam je kako je od jednog starog stolca kojeg je izvukla iz nekog isto tako starog ureda napravila modernu sjedalicu. Lejla nam je otkrila kako je prvotna sudbina tog stolca bila da završi na otpadu, a ona se pojavila u posljednji trenutak na pravome mjestu i, tumači, preokrenula mu sudbinu.

image
Stolac prije makeovera
Wood Surgery

Makeover je započeo razmontiranjem sjedišta, naslona i rukonaslona od metalne konstrukcije, zatim se skidala stara boja s metala, koji se lakirao, dok je za novu boju sjedišta odabran štof u zelenakasto-sivoj boji. Izrađeni su i novi drveni rukonasloni

- Dizajn ovog stolca jako je zanimljiv, ravnih linija, ali nimalo dosadan. Prvo sam razmontirala sjedište, naslon i tapecirane rukonaslone od metalne konstrukcije, a potom se bacila na skidanje stare boje s metala. Nakon što sam skinula staru boju, lakirala sam metalmat crnom bojom, koja se na ovakvim modelima pokazala najprigodnijom. Za novu boju sjedišta odabrala sam štof u zelenakasto-sivoj boji, a umjesto starih rukonaslona, koji su bili tapecirani, izradila sam nove od hrastovine u istim dimenzijama, što je stolcu dalo potpuno drugu notu - objasnila je Lejla Selimović.

image
Stolac poslije makeovera
Wood Surgery

Moramo priznati da nas je ovaj makeover baš oduševio, ali i inspirirao za neke naše “uradi sam” projekte planirane za vikende. Rad Lejle Selimović možete pratiti na njezinoj Facebook stranici: Wood Surgery - Reparacija, restauracija i redizajn starog namještaja.

TROŠKOVNIK

  • Stari stolac - 0 kuna, spašen od otpada
  • Iskralux premaz visokog sjaja za drvo i metal 0,2l - 17 kn (Alati Milić, www.alati-matic.hr)
  • Swingcolor obojeni lak svilenkasti mat 2u1 750 ml crni - 80 kn (Bauhaus)
  • Merino SUPER S tkanina (štof) - razne cijene, 280 kn po metru (www.pamigoshop.hr)
  • Rukonasloni od hrastovine - stolar, od 70 kn za par
  • Ulje za zaštitu drvenih rukonaslona Woca - 331 kn (webshop.schachermayer.com)

UKUPNO: 750 kn

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 15:59