VJEŠTINE

Street artist Miro Petković Modul: Tečaj kaligrafije u Muzeju suvremene umjetnosti

 NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX
Umjetnost lijepog pisanja učit će se pomoću pera, kista, tinte i markera...

Slikar i kaligraf Miro Petković, poznatiji kao street artist Modul, vodit će tečaj kaligrafije koji će se tijekom studenoga i prosinca održavati u Muzeju suvremene umjetnosti, u prostoru Baunet.

Umjetnost lijepog pisanja učit će se pomoću pera, kista, tinte i markera, no na tečaju će se saznati i više od toga, o samim počecima razvoja ove vještine pa do njene primjene u modernoj umjetnosti. Modul će svima prenijeti svoje znanje o raznim kaligrafskim tehnikama kroz ispisivanje gotičke abecede koja predstavlja osnovu i temelj krasopisa.

TEHNIKE

- Tečaj je namijenjen svima koji žele naučiti tehnike lijepog pisanja i istovremeno spoznati meditativni aspekt tog posla, u kojem vrijeme staje. Na tečaju ćemo naučiti gotičko pismo koje predstavlja osnovu ispisivanja kaligrafskim perom. Izradit ćemo plakate i naslovnice knjiga uz kombinaciju s ilustracijom, a cijeli tečaj ćemo završiti izložbom radova polaznika - kaže Modul.
Tečaj kaligrafije zapravo se sastoji od šest pomno isplaniranih likovnih susreta na kojima se obrađuju različite teme i niz kaligrafskih tehnika. Na prvom satu će se učiti o povijesti kaligrafije te će se ispisivati abeceda, što nije tako lako jer treba naučiti pravilno držati pero. Na drugom susretu se saznaje o primjeni kaligrafije u suvremenoj umjetnosti te će se vježbati kako iscrtavati crtovlje. Nakon toga će se izraditi prva stranica knjige, potom osmisliti ilustracija i ispisati tekst naše najdraže pjesme te na kraju izraditi plakat.

REZERVACIJA

- Ovo je prilika da mladi i odrasli probude svoju kreativnost i pritom se odlično zabave. Sav materijal koji koristimo u okviru tečaja je besplatan. Cilj je, naravno, potaknuti i jedinstveni stil kod svakog polaznika pojedinačno, a nadamo se da će nekom od polaznika na kraju tečaja to predstavljati i dodatni izvor zarade - pojašnjava Modul.

Svaki će sat trajati 120 minuta, i to srijedom od 19 do 21 sat. Cijena je 1200 kuna, a ako se uplati do zadnjeg dana listopada, odobrava se 10 posto popusta. Svi materijali su osigurani, a organizatori napominju da će se, u slučaju pojačanja epidemioloških mjera, tečaj održati preko Zoom aplikacije.

Mjesto se može rezervirati na e-mailu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 08:41