temeljne vrijednosti

Stručnjaci kažu da idealno organiziranje doma započinje s ova četiri važna pitanja

 Unsplash
Vrijeme je da postanete iskreni sa sobom. Razmislite jeste li se zadovoljili sa svojim životom i onim što posjedujete

Za Piju Thompson, profesionalnu organizatoricu doma i vlasnicu Sweet Digs-a, generalno čišćenje doma je više od pukog rješavanja stvari. Da, mogli biste brzo proći kroz svoj dom i očistiti ono što vam smeta, ali umjesto toga, Thompson poručuje svojim klijentima da pogledaju unutar sebe, čineći postupak odbacivanja namjernim i više u duhu prakse samopomoći.

Savjeti za ovakvo organiziranje kuće temelje se na učenju kako se osjećati ugodno s odabirom da zadržite ono što vam donosi radost i riješite se ostatka. Kad krenete u generalno čišćenje svog doma, Pija predlaže da si postavite sljedeća pitanja:

image
Unsplash


Kako želite provesti svoje vrijeme?

"Fokusirajte se na svoju moć izbora i preispitajte kako ste dali prednost odabiru određenih predmeta koje unosite u svoj dom", kaže Thompson za Apartment Therapy. Da biste to učinili, prvo odlučite kako želite potrošiti svoje vrijeme. Možda ste nedavno pronašli novi hobi. Ili ste možda shvatili da biste radije ostavili staru naviku u prošlosti. U svakom slučaju, pažljivo kurirajte stvari koje posjedujete da bi podržale taj način života. "Sad je stvarno vrijeme da se usredotočite na radost i prostor koji podržava život koji volite", kaže ona.

image
Unsplash


Jeste li zadovoljni sa svojim životom?

Vrijeme je da postanete iskreni sa sobom. Razmislite jeste li se zadovoljili sa svojim životom i onim što posjedujete. Thompson predlaže da se zapitate: „Je li vaš ormar pun odijela i visokih potpetica savršen za sjedenje u uredu ili rad od kuće i mislite li da više ne možete podnijeti rad od 9 do 5. Jeste li shvatili da vam ne treba sav taj skupi porculan koji zauzima dragocjeni prostor u vašoj kuhinji, jer ga koristite samo jednom godišnje? Fokusiranje na istinu i radost rasvijetlit će mjesta koja vam izazivaju ogorčenje ili osjećaj iscrpljenosti. "

Kako za vas izgleda svetište?

Nakon što ste toliko vremena proveli kod kuće, možda je postalo jasno da vaš dom nije svetište kakvo ste mislili da jest. "Vrijeme je da se zapitate kako bi taj prostor izgledao i počnete donositi odluke koje su usklađene s tom idejom", kaže Thompson. “Je li vam učestala dostava stvari učinila da shvatite da morate biti pažljiviji oko toga što naručujete? Je li vam više vremena provedenog u kuhinji omogućilo da shvatite da svoju kuhinju trebate isprazniti? Dopustite da vam vrijeme koje ste proveli u svom domu pomogne u dizajniranju mirnog prostora kojeg ste oduvijek željeli. "

image
Unsplash


Koje su vaše temeljne vrijednosti?

Napokon, odvojite vrijeme za razmišljanje o svojim temeljnim vrijednostima. Ovo će za svakoga biti drugačije. Temeljne vrijednosti (poput pozitivnosti, obrazovanja, podrške umjetnosti itd.) su vaša temeljna uvjerenja. Ona diktiraju ponašanje i pomoći će vam da shvatite jeste li na pravom životnom putu. Jesu li veza i obiteljsko vrijeme sada prioritet? Kada je sigurno putovati, želite li provesti više vremena istražujući i odlazeći u avanture? "Dopustite da te vrijednosti pokreću ono što posjedujete", kaže Thompson. "Možda odlučite baciti onaj stari kovčeg koji ste imali još od fakulteta i s kojim je tako teško rukovati u zračnoj luci i nabaviti noviji model, jer sigurno znate da ćete ići na još putovanja."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 18:57