mir i iscjeljenje

Stručnjaci već znaju koja boja je kandidat da postane totalni hit za dvije godine

 Unsplash
Ova boja se odlično se uklapa u postojeće trendove koji signaliziraju sklonost umirujućim nijansama

Kako smo već lagano prešli polovicu 2021. godine vrijeme je za najavu odnosno predviđanja novih trendova koji će zavladati sljedećih godina. Stručnjaci kažu da će smirujuće nijanse i dalje biti veliki hit sljedeće godine. Zapravo već postoji snažan kandidat za boju godine i to 2023. Prema stručnjacima koji predviđaju trendove i stručnjacima za boju i tekstil u Coloro, boja godine 2023. bit će „Digitalna lavanda”, mirna nijanse boje koja priziva mir i iscjeljenje. Iako bi se moglo učiniti preuranjenim da se već dvije godine unaprijed zna koja će biti boja godine, stručnjaci su primijetili da je boja „Digitalna lavanda” već polagano počela osvajati virtualni svijet - i samo je pitanje vremena kada će se ona pojaviti u fizičkim prostorima.



„Digitalna lavanda” odlično se uklapa u postojeće trendove koji signaliziraju sklonost umirujućim nijansama, kao što je navedeno u drugim predviđanjima koja su se pojavila prije nekoliko mjeseci. Minwax je pozdravio „Vintage plavu” kao boju 2021. godine, nijansu koja utjelovljuje smirenost i elastičnost, dok je Behr naveo „Canyon Dusk” kao svoju boju 2021. godine, toplu boju terakote koja stvara osjećaj ugode u prostorima. Stoga, dolazimo do „Digitalne lavande”, boje koja je odabrana za svijet koji će se "buditi i prilagođavati nakon dugog razdoblja ograničenja i nesigurnosti", prema stručnjacima, povezuje se s osjećajima optimizma, stabilnosti i ravnoteže.



"Dok potrošači pronalaze utjehu nastanjujući virtualne prostore, dolazi do iskrivljivanja granice između našeg postojanja na mreži i izvan nje- rekla je Joanne Thomas za Apartment Therapy, voditeljica sadržaja u Coloru. "Digitalna lavanda” označava onu stabilnost, spokoj i digitalni eskapizam koje smo mnogi od nas ugradili u svoje rekuperativne rituale kako bismo zaštitili i poboljšali svoje mentalno zdravlje u izazovnim vremenima."

Uz Digitalnu lavandu koja je proglašena bojom 2023. godine, Coloro i WGSN također su predvidjeli da će još četiri ključne boje dominirati proljetnom i ljetnom sezonom te godine: „Luscious Red”, „Sundial”, „Tranquil Blue” i „Verdigris”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 07:00