Izložba u trgovini Modus

Studenti Tekstilno-tehnološkog fakulteta predstavili su svoje radove u društvu poznatih svjetskih dizajnera

 Press

Zagrebačka trgovina Modus Design Shop nezaobilazna je adresa kada je u pitanju dizajn i opremanje prostora više od 25 godina. U trgovini Modus, u Tkalčićevoj ulici 48, studenti Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno – tehnološkog fakulteta dobili mogućnost predstaviti svoje radove na novi način, u novom prostoru, u društvu poznatih svjetskih dizajnera i proizvoda visoke dizajnerske i estetske vrijednosti.

image
Press

- Studenti diplomskog studija Dizajna tekstila redovne i izborne nastave istražuju likovnost i dizajn kroz problemske zadatke. Ovaj puta zadatak je bio izraditi mobile, kružne ili kvadratne plošne forme u materijalu najlona sa zadanim dodatnim intervencijama, šivanja, doslikavanja, eksperimentiranja u raznim materijalima u potrazi za novim likovnim, dizajnerskim, umjetničkim izrazom - objasnila je Nina Fiolić, vlasnica trgovine Modus i dodala kako su zadane boje bile: sve vrste plave, crna, bijela te boja iznenađenja.

image
Press
image
Press
image
Press

Cijeli kreativni proces bilo je potrebno zabilježiti i kao art book u kojem je vidljiv moodboard, naziv kolekcije, koncept, razrada kolekcije i biografija.

- Studentice i studenti reagirali su na zadano, svatko u svom senzibilitetu, području interesa i ovisno o sklonostima eksperimentiranju, razvijajući ideje na kreativne i zanimljive načine.Tako je postignuta unikatna vrijednost svakog rada - rekla su iz Modusa i ustvrdili kako je zajedničko postavljanje izložbe naziva ‘MOBIL/POLIMER by TTF & Modus‘ novo, dobrodošlo iskustvo koje pokazuje da je uspostavljanje novih odnosa te razmjena i preklapanje kreativnih potencijala moguća i svima potrebna.

image
Press
image
Press
image
Press

Sudionici izložbe su redom: Klaudija Curman, Ivana Furunđija, Laura Kalfić, Dorotea Kolatahi, Nora Pehar, Dubravka Prpić Znaor, Roko Stazić, Lucija Štajcer, Mateja Stipanović i Tea Šoštarić. Mentorica i sudionica izložbe je izv.prof art. Koraljka Kovač Dugandžić.

Izložbu možete pogledati u prostoru Modusa u centru Zagreba do 7.03.2024.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 23:20