Oprema za sunčanu elektranu

Sufinanciranje mikrosolara - sunčanih elektrana na obiteljskim kućama

Po opremu za sunčanu elektranu u Solarshop. Solarshop daje i pruža maksimalnu podršku građanima i pomaže u realizaciji njihovih projekata, osim ponudom projekta za sunčane elektrane, kao i opremom uglednih proizvođača te i tehničkom podrškom

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je od 18. rujna ove godine počeo sufinancirati mikrosolar, odnosno sunčane elektrane na obiteljskim kućama. Solarne elektrane stvaraju sigurnu uštedu za kućni budžet s vijekom trajanja od 25 godina. One mogu umanjiti buduće račune za struju više od 90 posto. Pritom je velika prednost to što se dobiva čista energija iz obnovljivih izvora energije.

Mnoge države su još prije 10 godina poticale gradnju solarnih elektrana, a EU putem svoje energetske politike nastavlja promovirati važnost obnovljivih izvora energije (OIE).

Programom sufinanciranja za obiteljske kuće obuhvaćeni su sustavi u mrežnom i u otočnom radu ('off grid'). Za takve sustave i nadzor građani će moći dobiti 40, 60 ili 80 posto sufinanciranja, odnosno najviše do 75.000 kuna.

Za mala kućanstva, ako se uzme u obzir da su mjesečni računi za struju oko 500 kuna za četveročlanu ili peteročlanu obitelj u mjestima u kojima je dovoljna sunčana elektrana od 5kW, ako se prijavi na natječaj za sufinanciranje, moguće je ostvariti čak do 40 posto bespovratnih sredstava za sunčanu elektranu.

Za kućanstva koja su u područjima posebne skrbi Fond izdvaja do 80 posto bespovratnih sredstava iz fonda za sunčane elektrane, a povrat ulaganja će se osjetiti već nakon 5-6 godina.

Solarshop daje i pruža maksimalnu podršku građanima i pomaže u realizaciji njihovih projekata, osim ponudom projekta za sunčane elektrane, i opremom uglednih proizvođača te i tehničkom podrškom. U Hrvatskoj je otvoreno više od 25 Solarshop prodaja u kojima svi građani mogu doći osobno ili se obratiti djelatnicima putem telefona kako bi dobili informacije o sunčanim elektranama.

Više informacija potražite na: www.solarno.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 22:50