A da su znali...

Susjedi su se smijali paru kad su kupili staru garažu. Ono što se zatim dogodilo iznenadit će vas!

 YOUTUBE/ @CTV NEWS/

Godinama su dvije oronule garaže polako propadale na komadu zemlje veličine 7 x 7 m u istočnom dijelu Toronta. No, kad je zemlja stavljena na prodaju, dizajneri nakita Michael Humphries i Julie Dyck znali su da su pronašli neobrađeni dijamant.

- Živjeli smo u Queen Streetu i naša imovina bila je povezana s ovom nekretninom, pa kad se pojavio natpis na prodaju, odmah smo znali da ju treba kupiti, rekli su za CTV News Toronto.

Nakon što su kupili nekretninu za 50.000 dolara, par je zamislio u prizemlju mali radni prostor za svoju trgovinu nakitom. No, tek kada se uključio arhitekt i prijatelj Drew Hauser, pravi potencijal mjesta se rodio.

- Naša parcela gleda izravno na baziliku svetog Pavla sa četvrtastim tornjem, rekao je Dyck. - Nadahnuli smo se time i izgraditi manji, četvrtasti toranj.

image
YOUTUBE/ @CTV NEWS/

Mala površina nekretnine nije bila prepreka. Ono što su osmislili je moderna kuća od 2200 četvornih metara u kombinaciji s njihovim radnim prostorom za nakit u prizemlju.

Interijer nove kuće pokazao se nevjerojatno elegantnim i svijetlim.

image
YOUTUBE/ @CTV NEWS/

Ušetavši u kuću posjetitelji će odmah biti pogođeni toplinom svog okruženja. Zapravo će to prvo osjetiti njihova stopala. Svi podovi u kući su polirani, grijani beton i ono što se mnogima činiti kao hladan industrijski pod, poprima toplu glatkoću poput maslaca zbog koje poželite provesti sve svoje vrijeme u prostoru bosi.

image
YOUTUBE/ @CTV NEWS/

Za mramor u kuhinji i glavnoj kupaonici ove nekretnine sada vrijedne 2.250.000 dolara inspiraciju su pronašli u vanjštinu First Canadian Placea, nebodera na uglu ulica King i Bay.

image
YOUTUBE/ @CTV NEWS/

Osim što je bilo glavna žarišna točka doma, stubište je također imalo jedinstven arhitektonski početak.

- To je drvo s dna Georgian Baya, rekao je Dyck. - Postoje balvani koje hladna voda sačuva. Njih vade na površinu i osuše te ih koriste za izradu stolova i stolca, a mi smo ih koristili za izradu 48 stepenica i 4 podesta.

image
YOUTUBE/ @CTV NEWS/

Jedan od omiljenih dijelova njihovog doma je terasa na zadnjem katu s panoramskim pogledom na grad i baziliku svetog Pavla —u svemu tome možete uživati dok se kupate u vanjskoj hidromasažnoj kadi.

Par smatra da je ovo njihova “urbana oaza”.

- Ujutro trčimo ovamo na kavu, ostajemo ovdje cijeli dan, rekao je Dyck.

Humphriesov savjet za druge potencijalne graditelje kuća iz snova?

- Ako možete pronaći povoljno zemlju, nemojte se osjećati ograničenim malim prostorom jer ako je na pravom mjestu, možete puno učiniti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 14:49