USKORO U IKEI

Susret modernog i tradicionalnog dekora u novoj Ikeinoj kolekciji Lokalt

 IKEA
Tvrtka je najavila pokretanje LOKALT-a, kolekcije dekora i posuđa ručno izrađenih od strane lokalnih obrtnika iz cijelog svijeta

U najnovijoj IKEA-inoj kolekciji za uređenje doma moderno se susreće s tradicionalnim, baš onako kako svi volimo u posljednje vrijeme. Tvrtka je ovog tjedna najavila pokretanje lokalt kolekcije dekora i posuđa ručno izrađenih od strane lokalnih obrtnika iz cijelog svijeta. Ova predivna kolekcija se odlikuje nizom živopisno ručno izrađene keramike i tekstila u obliku tanjura i zdjela za posluživanje, vaza, navlaka za jastuke, pokrivača, košara i još mnogo toga. LOKALT potječe od obrtnika iz Jordana, Tajlanda i Indije, služeći kao dio IKEA-ine inicijative za socijalno poduzetništvo. Naime IKEA nastoji podržati što bolje mogućnosti zaposlenja i egzistencije za razne zajednice diljem svijeta. Kolekcija će se predstaviti u IKEA trgovinama u lipnju.

image
IKEA
image
IKEA
image
IKEA


„LOKALT je kolekcija s modernim i izražajnim stavom o tradicionalnom ručnom radu. Puna je neobičnih detalja koji pričaju priče s mjesta na kojima se proizvodi stvaraju“, navodi Maria O’Brian, kreativna voditeljica u IKEI. "Keramika odaje počast tajlandskom načinu posluživanja hrane, nazire se svakodnevni život u Amanu u kućnom tekstilu i izražajni oblici nadahnuti indijskim nasljeđem u presvlakama jastuka i prostirkama." O‘Brian je rekla da je IKEA tražila dizajnere s "modernim izrazom" kako bi dokazali da "ručni rad ne mora izgledati tradicionalno ili staromodno".

image
IKEA
image
IKEA
image
IKEA


Kreativni vođa dodao je: "To može biti moderno, pa čak i avangardno." Kao i velik broj drugih kolekcija, LOKALT je cjenovno prilično dostupana. Cijene kolekcije kreću se između 60 i 1500 kuna.

image
IKEA
image
IKEA


Dizajnerski dvojac Ploypan Theerachai i Decha Archjananun te dizajnerica Tania Haddad među obrtnicima su koji kreiraju kolekciju LOKALT, a partneri koji daju svoj doprinos uključuju Jordan River Foundation iz Jordana i Industree Foundation iz Indije. „Socijalna poduzeća zapravo su prilično rijetka, ali ona su ta kojih moramo imati sve više. Moramo suađivati s velikim tvrtkama, inače ne možemo nepredovati”, kaže Neelam Chhiber, upravitelj u Industreeu. "Potrebna nam je snaga velikog poslovanja i zato je odnos s IKEA-om presudan."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 18:41