Suvremeni stil

Pravilne i čiste linije bez previše detalja

Riječ je o stilu koji je najteže definirati jer se konstantno mijenja. Određuje ga sve ono što je trenutačno popularno u uređenju interijera. Sada su to prostori opremljeni namještajem pravilnih linija, ali ne prestrogi te oplemenjeni živim bojama. Suvremeni dom pročišćen je od suvišnih detalja, ali ipak zadržava dozu topline. Ne treba ga miješati s modernim stilom koji je dio povijesnog razdoblja s točno definiranim obilježjima.

Brzi trik za postizanje ovog stila: Jednostavne linije

Suvremeni interijeri su prozračni i pročišćeni od suvišnih predmeta i detalja stoga iz prostora koji želite urediti u tom stilu uklonite sve što vam ne treba i što ne koristite. Da biste izbjegli dojam monotonosti i da ne biste zaglibili u minimalizam, interijer ipak oplemenite nekim vama dragim, ali jednostavnim dekoracijama, poigrajte se umjerenim tonovima boja, a pojedine detalje naglasite življim nijansama. Namještaj neka bude potpuno jednostavnih linija i ploha ali ne prestrog. Ako se odlučite za veće radove, poigrajte se rasporedom prostorija u svom stanu ili kući i pokušajte dobiti što otvoreniji tlocrt.

Kakvim osobama odgovara? Ljubiteljima najnovijih trendova

Suvremeni stil idealan je za osobe koje prate trendove u uređenju interijera i vole da njihov dom bude uređen prema zadnjoj modi. Oni također trebaju biti spremni na relativno česte promjene i osvježavanje interijera kako bi konstantno bili ukorak s vremenom, što može značiti i veće financijske izdatke. Osobe koje vole pravilne linije i čiste prostore s puno prirodnog svjetla i bez previše detalja, ali koji u sebi ipak nose dozu topline i osobnosti vlasnika, trebali bi razmisliti o uređenju svog životnog prostora u suvremenom stilu s obzirom da su to trenutačno njegove osnovne karakteristike.

Karakteristična boja: Crvena

Ova boja spada među tople boje, a povezuje se s energijom, snagom, moći, odlučnosti, kao i sa strasti, željom i ljubavi. Ona je također i idealna za podizanje raspoloženja pa je odličan izbor za prostore u kojima želite postići veselu i živahnu atmosferu. Ipak, koristite je oprezno, odnosno nemojte je primjenjivati na prevelikim površinama jer bi mogla djelovati razdra- žujuće i poticati agresivnost. U suvremenim interijerima crvena je dobar izbor za detalje ili pojedine komade namještaja kako bi razbila monotoniju i u prostor pročišćen od suvišnih dekoracija unijela dozu topline.

Odličan primjer suvremeno uređenog doma u Zagrebu pogledajte ovdje

Foto: Living4media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:53