HVALEVRIJEDNA AKCIJA

SVAKA ČAST: Kaufland lani donirao 130 tisuća prehrambenih proizvoda te preko 40 tona voća i povrća

 Pixabay
Kaufland u Hrvatskoj već godinama provodi donacijske programe zahvaljujući kojima prehrambeni proizvodi dolaze do onih kojima je to najpotrebnije!

Trgovački lanac Kaufland u suradnji sa zagrebačkim Caritasom već dugi niz godina provodi različite projekte doniranja hrane, a iz Kauflanda ponosno ističu kako je samo prošle godine donirano preko 70 tisuća takvih proizvoda.

Osim toga, Kaufland je sredinom 2019. godine pokrenuo proces doniranja pekarskih proizvoda te voća i povrća, a od lipnja prošle godine pa sve do siječnja ove tako je donirano preko 60 tisuća komada kruha i raznih peciva te gotovo 42 tone voća i povrća. To je uistinu hvalevrijedan podatak, pogotovo s obzirom na to da svakog dana bacamo nevjerojatno mnogo dobre i jestive hrane.

Unsplash

- Kao trgovački lanac imamo priliku činiti razliku i zato smo ponosni što već godinama dopiremo do potrebitih diljem naše zemlje, borimo se protiv gladi te smanjujemo količinu bačene hrane. I dalje ćemo nastaviti provoditi ove aktivnosti svakog tjedna kako bismo pomogli ljudima koji nemaju dovoljno hrane - izjavila je Marija Franić, voditeljica Korporativnih komunikacija trgovačkog lanca Kaufland, prenosi Ekovjesnik.

U ove hvalevrijedne projekte doniranja namirnica uključene su gotovo sve Kauflandove trgovine diljem Hrvatske, kao i logističko-distributivni centar u Jastrebarskom.

Izvor: Ekovjesnik.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2022 12:18