NA JEDNOM MJESTU

Sve novosti o trendovima u arhitekturi, dizajnu i graditeljstvu potražite na Zagrebačkom velesajmu!

 DAMIR KRAJAC/CROPIX
Što se može vidjeti na sajmovima Ambienta, ArhiBau.hr, Art Zagreb, Hotel&Gastroteh i festival Zagreb Design Week?

Zagrebački velesajam u narednih šest dana bit će domaćin pet velikih i rado posjećenih sajmova. Naime, jučer su na Velesajmu svečano otvoreni sajmovi Ambienta, ArhiBau.hr, Art Zagreb, Hotel&Gastroteh i festival Zagreb Design Week.

Do nedjelje, 1 listopada, u osam paviljona i na ukupnoj površini od 18.000 kvadrata, posjetiteljima će se prezentirati novosti s područja arhitekture, graditeljstva, namještaja i unutarnjeg uređenja, dizajna i umjetnosti te HoReCa sektora uz jednu jedinstvenu ulaznicu.

image
DAMIR KRAJAČ/CROPIX
image
DAMIR KRAJAČ/CROPIX

AMBIENTA, međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije ove će godine napuniti jubilarnih 50 godina.

"Veliki jubilej međunarodnog sajma namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije i ove će godine biti nezaobilazna destinacija na kojoj će se okupiti svi najbolji s područja proizvodnje namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije. Ambienta je u ovih 50 godina postala sinonim za sajam namještaja, sinonim za tradiciju, toplinu doma i nove početke. Do sada je iznjedrila mnoga poznata i renomirana imena tvrtki hrvatske i svjetske scene i radit će to i ubuduće, to je njezin zadatak i njena misija", rekla je Renata Suša, direktorica Zagrebačkog velesajma.

U paviljonima 7a, 8A i 9 renomirani proizvođači namještaja, dizajneri, gospodarstvenici, kreativci te oni koji po prvi puta predstavljaju svoj brand, u šest sajamskih dana ispričat će najljepšu priču o unutarnjem uređenju, trendovima uređenja eksterijera te redizajnu doma i uredskih prostora.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX
image
DAMIR KRAJAC/CROPIX
image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Sajam Hotel&Gastroteh, s ugostiteljsko-hotelijerskom opremom HoReCa programa, daje odgovor na sve veću ponudu noviteta na području turizma i ugostiteljstva naročito po pitanju gradnje, opremanja i moderniziranja ugostiteljskih sadržaja, hotela i apartmana. Ovaj poslovni sajam pokazat će ono najbolje što se može naći na tržištu: namještaj, opremu, uređaje i inventar, sustave za ekološku obradu otpadnih sirovina, proizvode i sirovine za pekarstvo i slastičarstvo, sredstva za čišćenje i higijenu, digitalne sustave za poslovanje u ovim granama.

image
DAMIR KRAJAČ/CROPIX
image
DAMIR KRAJAČ/CROPIX
image
DAMIR KRAJAČ/CROPIX

Najveći regionalni sajam arhitekture i graditeljstva ArhiBau.hr, u organizaciji Društva arhitekata Zagreba, u svom trećem izdanju, nastavlja misiju promicanja kulture građenja i održivog razvoja. U sklopu sajma održat će se i prateća stručna konferencija s temom "Prostor budućnosti/Budućnost prostora".

"Narednih dana u ovim prostorima odradit ćemo zanimljivu stručnu konferenciju s temama o prostoru budućnosti, a još više o budućnosti prostora. To je teza o kojoj trebamo konkretnije porazmisliti. Zadovoljan sam što smo od prvotne ideje da napravimo sajam na kojem ćemo okupiti cijeli građevinski i arhitektonski sektor uspjeli doći do toga da smo se proširili i prema namještaju i uređenju interijera i dizajnu i umjetnosti", rekao je Tihomil Matković, predsjednik DAZ-a.

image
DAMIR KRAJAČ/CROPIX
image
DAMIR KRAJAČ/CROPIX
image
DAMIR KRAJAČ/CROPIX

U ime Art Zagreba i Zagreb Design Weeka okupljenima se obratio Daniel Tomičić.

"Zagreb Design Week je po prvi put na Zagrebačkom velesajmu i možemo stvarno reći da smo zadovoljni s ovom lokacijom gdje mislim da Zagreb Design Week pripada. Imamo niz izložbi, a to su Zageb Design Week Award, međunarodna nagrada za dizajn koju možete pogledati u obliku radova finalista, izložba 9 fakulteta i škola, Market gdje se predstavljaju dizajneri sa svojim proizvodima", izjavio je Tomičić.

Radno vrijeme sajma je od 11 do 20 sati, a svih događanja na otvorenom do ponoći. Cijena jedinstvene ulaznice iznosi 7 eura/52,73 kn. Uz kupnju ulaznice pripremljena je i bogata nagradna igra za posjetitelje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 17:46