TREND KOJI JOŠ UVIJEK ODUŠEVLJAVA

Sve o školskim pločama u interijeru

 

"Školske" ploče su se u posljednjih nekoliko godina ugodno smjestile u naše interijere. Međutim, ne radi se o klasičnim tamnozelenim školskim pločama, nego o crnoj boji za ploče koju samostalno možete nanijeti na svoj zid ili komad namještaja.

Ove ploče odlično izgledaju u bilo kojoj prostoriji, a volimo ih vidjeti u kuhinjama i dječjim sobama jer tamo, osim dekorativne, mogu biti i praktične - mališani će obožavati crtati po zidovima, dok će u kuhinji odlično poslužiti kao podsjetnik što trebate kupiti u dućanu ili kao kreativan tjedni plan obiteljskih ručkova.

Kako se nanosi boja za ploču?

Prvo trebate odrediti površnu na koju je želite nanijeti. Zatim osigurajte površinu ljepljivim trakama kako biste se unaprijed osigurali od neželjenih neravnih područja. Većina tih boja nanosi se u nekoliko slojeva, između kojih trebate čekati nekoliko sati kako bi se pojedini sloj osušio. Kada nanesete posljednji sloj, ostavite ga da se suši 24 sata, a zatim ste spremni za crtanje i pisanje. Svakako detaljno pratite upute koje se uvijek nalaze na kanticama boje.

Gdje kupiti boju za ploču?

Boju za školsku ploču možete pronaći u gotovo svim trgovinama koje prodaju boje, a cijene se kreću ovisno o tome koliko mililitara ima u kantici te ovisno o tome je li boja prozirna ili crna. Prosječna cijena kantice crne boje od 500 ml je otprilike oko 150 kuna. Možete pronaći i prozirnu boju koja bilo koju površinu pretvara u površinu po kojoj se može pisati s kredom za cijenu od oko 30 kuna.

Postoji li neka alternativa bojama za ploču?

Ako vam se prava boja za ploču trenutno čini preskupa, na blogu Kuchanice pronašli smo zanimljivu i povoljniju alternativu - boju za beton. Tako se zapravo možete igrati s bojama, jedino je važno da nanesete tri sloja. Svaki sloj pustite da se temeljito osuši prije nanošenja novog.

Što i kako pisati/crtati na ploču?

Motivacijske poruke, citate, korisne informacije za vaše ukućane, ako ste vješti s kredom možete i crtati. Uvjereni smo da će se mališani odlučiti upravo na crtanje. Pisanje po ploči može biti jako zabavno, pogotovo kada znate kako napraviti zanimljiva dekorativna slova. U nastavku možete pogledati jednostavan tutorial.

U koju ih prostoriju uklopiti?

Boju za ploču možete uklopiti u bilo koji ambijent. Ovoj će se ploči najviše razveseliti vaši mališani, stoga je sjajna ideja uklopiti ih i u dječje sobe. U nastavku donosimo nekoliko fantastičnih ideja.

Može li se ova boja stavljati na nešto drugo u interijeru osim na zid?

Boju za ploču možete nanijeti bilo gdje. Primjerice, možete uzeti stari okvir za slike i unutrašnjost prebojati s bojom za ploču. Tako ćete dobiti origilanu ploču na koju ćete uvijek moći nacrtati ili napisati nešto drugo, ovisno o raspoloženju. Također, možete prebojati stolić na kojem crtaju vaši mališani kako bi mogli svoju kreativnost izraziti i izvan papira. U nastavku vam donosimo nekoliko genijalnih ideja za inspiraciju.

Pogledajte još 60 sjajnih dekorativnih ideja ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:26