Daddyhood Adventure

Šveđanin i Hrvat sa svojim dvogodišnjacima na Krku kreću u pustolovinu života

 Daddyhood Adventure
Pustolovinom se želi nadahnuti očeve da preuzmu aktivniju ulogu u brizi i odgoju svoje djece

Šveđanin Thomas Pickelner i Hrvat Marino Manzoni pripremaju se za pustolovinu života. U subotu 28. kolovoza 2021. godine sa svojom će dvogodišnjom djecom krenuti u obilazak otoka Krka pješice i na biciklu. U sedam dana namjeravaju prevaliti 150 kilometara. Pickelner će se pritom 24 sata na dan samostalno brinuti o svojem sinu, a Manzoni o svojoj kćeri.

Pustolovini su dali ime „Daddyhood Adventure - Island of Krk“. Njome žele nadahnuti očeve diljem svijeta da preuzmu aktivniju ulogu u brizi i odgoju svoje djece, te poduprijeti one koji su se već odlučili za aktivno očinstvo.

image
Daddyhood Adventure

„Detaljno planiramo rutu oko otoka Krka. Ovo neobično putovanje našim dvogodišnjacima želimo učiniti čim zanimljivijim. Želimo da im ono bude ugodno i veselo te da s nama otkrivaju prirodu, čari kampiranja i bicikliranja. Uz to trebamo se zdravo i pravilno hraniti te spavati u dobrim uvjetima, bez obzira na ograničenja koja nam putovanje biciklima i hodanjem donosi. Zahvalni smo timu koji će nas pratiti u toj pustolovini. On će nam pomoći u prijevozu potrepština kako bismo se mi mogli koncentrirati na animiranje naših malih istraživača”, rekao je Marino Manzoni svjestan da će im avantura donijeti sreću, ali i izazove.

image
Daddyhood Adventure
image
Daddyhood Adventure

Budući da je dobivši kćer osjetio da je uloga očeva u životu djece u mnogim društvima daleko manja od uloge majki te da u javnosti nema dovoljno potpore i sadržaja za tate, s Pickelnerom je osnovao organizaciju Daddyhood Europe. Ona je posvećena podizanju svijesti javnosti o važnosti aktivnog očinstva i ravnopravnog roditeljstva diljem Europe.

image
Daddyhood Adventure

„Kao tate s kratkim, ali vrijednim iskustvom od dvije godine, navikli smo se nositi s uspavljivanjima, hranjenjima, izletima, pelenama i prehladama, ali pustolovina na Krku svemu donosi novu dimenziju. Moramo misliti na sve dječje i naše potrebe, a pritom pokušati i uživati u svemu te snimiti našu poruku koja će otputovati u svijet. Mame su nam u planiranju bile velika podrška, ali tijekom avanture sedam će dana biti slobodne kako bismo kao tate pokazali da u ovoj velikoj odgovornosti uživamo i da se s njom dobro nosimo”, kazao je Pickelner.

image
Daddyhood Adventure

Brižni očevi cijelu avanturu žele snimiti te napraviti dokumentarni film. Zbog toga su na platformi Indiegogo pokrenuli kampanju masovnog financiranja kojom prikupljaju 25.000 kuna: DaddyHoodAdventure.

POGLEDAJTE NAJAVU DOKUMENTARNOG FILMA!

Projekt će financijski poduprijeti turističke zajednice s otoka Krka, neke tamošnje tvrtke, ali i neke međunarodne. Zainteresirani će avanturu moći pratiti na društvenim mrežama organizacije Daddyhood Europe. Avanturistima će se na nekim dionicama moći pridružiti i drugi tate s djecom. Na slične aktivnosti Daddyhood Europe očeve je poticao utrkom Dadathlon. U tu se utrku do sada uključilo 400 tata iz 24 zemlje diljem svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. studeni 2023 03:56