Hvalevrijedni savjeti

Svi griješimo! Stručnjaci objašnjavaju kako pravilno postaviti ogledalo i tako promijeniti život na bolje

 VLG/GETTY IMAGES
Pravila za postavljanje ogledala u domu koja vam mogu donijeti bogatstvo i prosperitet i promicati dobrobit

Vastu je drevna indijska, odnosno vedska znanost o stanovanju. Radi se o vještini koja stambene i druge prostore prilagođava zakonitostima koji vladaju u prirodi i time prostor oko čovjeka čini povoljnijim za njegovo zdravlje, stvaralaštvo, blagostanje i sreću.

U osnovi vastu znači „boravište“. Znanje o stanovanju, pak, naziva se vastu vidja. Nazivi nisu presudni, znanje jest.

Zamislite si da je vastu poput medicine za građevine. Indijci su se tom vrstom znanja i iskustva stoljećima koristili u gradnji hramova, a posljednjih se desetljeća ono sve više koristi u suvremenoj arhitekturi.

image
NISERIN/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Zašto je važno u kakvom životnom prostoru živimo?

Svi osjećamo i vibriramo, pa tako i naš dom. Razlika je u tome što smo mi ograničeni konturama tijela i kože, dok je stan ograničen s četiri zida i fasadom. Tu se stvara elektromagnetsko polje čija se energija razmjenjuje s nama. Odatle je lako zaključiti da je vrlo važno kakav nam je životni prostor jer će se gotovo sve u našem životu događati na temelju toga.

U našem tijelu blokade i bolesti nastaju kada se zaustavi protok energije u nekom dijelu tijela. Vrlo slično je i s prostorima gdje također zaustavljena ili blokirana energija u dijelovima odakle dolazi životna energija, ili nesklad u funkcionalnom položaju prostorija i elemenata, ali i drugo, može dovesti do blokiranja i oštećenja životne energije i poteškoća u tom području života. Zanimljivo je da gledajući stan ili kuću, prema Vastu prirodnim principima, možemo opisati ljude koji tamo žive i što se događa u njihovim životima. Prostor postavljamo u odnosu na strane svijeta, uvijek iz središta stana, te prema tome zaključujemo u kojim područjima života će nas stan ili kuća podržavati u životu, a u kojim će nas blokirati i kočiti. .

U svakom domu postoji barem jedno ogledalo, no prema vastu uređenju doma, ogledala nisu samo ukrasni predmeti, već i alati kojima se može utjecati na energiju u domu, stvoriti “iluziju” u prostoru.

image
NISERIN/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Evo kako, prema Vastu uređenju doma, trebate postaviti ogledalo kako ne biste privlačili lošu energiju:

Izravno postavljanje ogledala

Ogledala uvijek treba postaviti na istočni i sjeverni zid kuće, a nikako na južni ili zapadni zid.

image
/SHUTTERSTOCK

Prikladni prostori

Osim u ormarima i toaletima, ogledala se mogu smjestiti i u blagovaonicu, točno nasuprot blagovaonskog stola, kako bi se cijela obitelj mogla vidjeti u ogledalu tijekom obroka. Prema vastu, ovo donosi blagostanje, povećava ljubav i privrženost među članovima obitelji.

Oblici su važni

Prema vastu pravilima, kvadratni i pravokutni oblici su poželjni jer ravnomjerno šire energiju. Ovalni i okrugli ne smatraju se najboljima i treba ih izbjegavati. Iako nema ograničenja u veličini ogledala koje se koristi, treba izbjegavati sve nepravilne oblike.

Povećajte bogatstvo

Postavljanje ogledala u ormar može vam pomoći da poboljšate svoje bogatstvo. Provjerite je li ogledalo jednodijelno i ne pokazuje iskrivljenu sliku ormarića ili stvari unutra.

Uvijek treba biti čisto

Gdje god stavili ogledalo, pazite da bude potpuno čisto i besprijekorno. Ne lijepite ništa na reflektirajuću površinu poput naljepnica, papira, slika.

image
KATARZYNABIALASIEWICZ/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Ogledala u spavaćoj sobi

Spavaća soba trebala bi biti u smjeru juga ili jugozapada, prema vastu stručnjacima, gdje dominira element zemlje. Ogledalo je element vode i povezuje se s nestabilnošću. Prema vastu, ne preporučuje se postavljanje ogledala u spavaću sobu jer će ono ometati energiju elementa zemlje i stvarati kaotičnu energiju, nestabilnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. travanj 2024 15:36