MMM... PREFINO!

Tajne uvijek mirisnog doma: I to ne mislimo na osvježivaće zraka prepune kemikalija

Unsplash
 Sincerely Media
Nikada vam nije bilo jasno kako domovi vaših mama i baka uvijek mirišu - upravo po domu

I vi biste se voljeli svaki dan probuditi ali i vratiti se u svoj mirisni dom. Međutim, u tome vas sprječavaju razni neugodni mirisi koji se šire iz kuhinje u kojoj držite smeće ili možda iz pećnice iz koje je baš jučer predivno mrisao ručak, a danas... Bolje da ne opisujemo.

Ali imamo rješenja za sve ove situacije. U nastavku vam otkrivamo 5 tajni mirisnog doma.

1. Popodnevni miris dnevnog boravka

Ako vas miris kave opušta i budi u vama osjećaj pravog uživanja, prenesite ga u svoj dnevni boravak, i to bez da kuhate kavu. Jednu posudu napunite zrnima kave i u sredinu smjestite svijeću. Svijeća će se zagrijati zrna kave točno onoliko koliko je potrebno da se ugodan miris kave raširi vašom prostorijom. Osim toga, kao dekoricija će se uklopiti u svaki interijer. Također, možete zapaliti i svijeće s mirisom vanilije što će rezultirati divnom mješavinom kave i vanilije.

image
Unsplash
Lena De Fanti

2. Osvježenje u tuš kabini

Eukaliptus je poznat po svojim izlječivim svojstvima, posebno kod prehlada. Međutim, miris te biljke pravo je osvježenje za um i idealan je za opuštanje. Mjesto gdje se najviše volite opustiti je, između ostalog, i tuš. Stoga iznad tuša objesite grančicu eukaliptusa, koja će osim vas, osvježiti i izgled vaše kupaonice.

image
Unsplash
Sincerely Media

3. Ugodan miris koša za smeće

Najčešći uzročnik neugodnih mirisa u kuhinji je definitivno koš za smeće. Taj neugodan miris zamijenit ćete svježim tako da u kanti za smeće držite male mirisne komade koje ste napravili od mješavine pola šalice praška za pevico, destilirane vode i 20 kapi omiljenog eteričnog ulja. Nakon što ste navedene sastojke pomiješali u čvrstu smjesu, ostavite ih na zraku dva dana da se osuše i stvrdnu.

image
Unsplash
Toa Heftiba

4. Miris pećnice kao da ste upravo iz nje izvadili najfinije kolačiće

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i u posudu stavite 2 velike žlice ekstrakta vanilije. Ostavite posudu s ekstraktom vanilije na 200 stupnjeva 30 minuta. A zatim uživajte u mirisu.

image
Unsplash
Nordwood Themes

5. Proljetni miris po cijeloj prostoriji

U jednu litru kipuće vode stavite ružmarin i limun. Po želji dodajte i ekstrakt vanilije. Ostavite da vrije od 10 do 15 minuta i ubrzo će se cijela prostorija napuniti predivnim proljetnim svježim mirisom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 02:59