SVI SU DOBRODOŠLI

Talijanska vlada izdvojila 44 milijuna dolara za sve koji su voljni preseliti na otok Sardiniju

 UNSPLASH
Kao i mnogi drugi dijelovi zemlje, Sardinija pati od smanjenja broja stanovnika i slabog gospodarstva

Italija je destinacija iz snova za mnoge. Između zadivljujućih krajolika i duge povijesti umjetnosti i kulture, postoji mnogo toga što treba cijeniti u ovoj europskoj zemlji. I dok je većina ljudi planira samo posjetiti, sve je više mogućnosti preseljenja u određene regije. I ne samo to, nego talijanska vlada čak plaća ljudima da se presele.

image
UNSPLASH

Jedna od najnovijih inicijativa ima za cilj potaknuti radnike i obitelji da se nasele na prekrasnom otoku Sardiniji, koji se nalazi nedaleko od zapadne obale Italije. Kao i mnogi drugi dijelovi zemlje, Sardinija pati od smanjenja broja stanovnika i slabog gospodarstva, pa vlada koristi ukupno oko 44 milijuna dolara za raspodjelu onima koji su voljni preseliti se na idiličan otok.

image
UNSPLASH

Naravno, ova atraktivna ponuda dolazi s određenim zahtjevima. Kako bi dobili maksimalnu potporu od 15.000 €, podnositelji zahtjeva moraju biti voljni preseliti se u ruralnu općinu s manje od 3.000 stanovnika i tamo stalno živjeti —namjera je to odvratiti bogate kupce od iskorištavanja financiranja za stvaranje luksuznih kuća za odmor. Nadalje, novac se mora koristiti za kupnju i renoviranje kuće na Sardiniji, a primatelji sredstava moraju prijaviti svoj boravak na Sardiniji u roku od 18 mjeseci od dolaska.

image
UNSPLASH

Nadamo se da će više radnika biti potaknuto da se presele na Sardiniju i ojačaju gospodarstvo popunjavanjem potrebnih zanimanja i pokretanjem malih poduzeća.

image
UNSPLASH

"Zahvaljujući doprinosima za njihove prve kuće," kaže predsjednik Sardinije Christian Solinas, "ovo područje je ojačano i postaje plodno tlo za one koji će se onamo preseliti ili odlučiti izgraditi obitelj. Ne može biti rasta bez stvarnog poboljšanja teritorija, unutrašnjosti i najnerazvijenijih područja, koja moraju proći kroz nove politike za njihovo ponovno naseljavanje."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. listopad 2022 20:50