UVIJEK U TRENDU

Talijanski stil uređenja inspirirao je Sofiju Vergaru, Stinga, The Rocka. Zavirili smo u njihove domove

Dnevni boravak u talijanskom stilu u kalifornijskoj vili koju je Ellen DeGeneres prodala šefu Netflixa, Tedu Sarandosu

 BACKGRID UK/PROFIMEDIA
Osjećaj luksuza, komfora i spokoja mnogi, pa čak i oni slavni, žele postići u svojim domovima diljem svijeta zato je talijanski stil postao jedan od najpopularnijih u uređenju doma

Još od vremena „La Dolce Vite“, čuvenog filma Federica Fellinija koji je 60-ih godina prošlog stoljeća začarao svijet talijanskom lakoćom življenja, opijenošću hedonizmom i ljepotom malih slatkih trenutaka svakodnevice, idilična Italija neodoljivo je privlačna onima koji uživaju slavu i divljenje javnosti.

Pitoreskni krajolik, neprocjenjiva umjetnost, čari ljubavi, užitak fenomenalne gastronomije... Niz je razloga zbog kojih holivudske zvijezde već godinama odlaze u Italiju, a neki su se toliko zaljubili u ovu mediteransku oazu da su tu čak odlučili kupiti svoje vikendice i vile.

No, ima i onih koji su se u Italiju potpuno preselili. Jedan od njih je 60-godišnji glumac George Clooney.

image

Villa Oleandra koja je u vlasništvu Georgea Clooneyja

MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

- Kupnja vile u Lagliju promijenila mi je život na vrlo ugodan i neočekivan način. To je bila čista investicijska odluka, mislio sam da ću možda tamo provesti nekoliko tjedana na odmoru. Ali onda sam shvatio koliko je život u Italiji lijep i kako mi je to stvarno pomoglo da se smirim i da se ne osjećam toliko pritisnuto kao u Americi – rekao je markantni miljenik žena za britanski The Sun. Clooney s obitelji danas živi u Vili Oleandri s 25 soba, sagrađenoj na jezeru Como u 18. stoljeću.

Italiju su još 90-ih zavoljeli 70-godišnji engleski glazbenik Sting i njegova supruga Trudy Styler koji su u Toskani kupili 400 godina staru plemićku vilu Il Palagio. Smještena je u srednjovjekovnom gradiću Figline Valdarno, južno od Firence, a Sting ju je potpuno obnovio, vrativši imanju izgubljeni sjaj.

Slavni par u Toskani uživa u proizvodnji vina, ulja i meda, a opuštaju se uz satove joge, jahanje i meditacije u prirodi. Vrijeme im prolazi sporo, bez briga i drama, zato Stingu ne nedostaje ni inspiracije za skladanje novih pjesama.

image

Pjevač Sting i supruga u vili Il Palagio

Instagram/@ilpalagiointuscany

Graciozni dnevni boravci

Osim velike vila koja odiše talijanskim duhom, imanje uključuje golemi bazen, šumu sa šest malih jezera, vinograde, maslinike, pomno uređen vrt s labirintom i umjetničkom fontanom koja je nekada pripadala Sophiji Loren, ikoni talijanskog glamura. Raskošne terase doimaju se poput dnevnih boravaka, a Sting ih obožava, posebice onu koju krasi divovska šahovska ploča. Jednako su graciozni razni saloni i dnevni boravci u vili koja obiluje drvenim elementima, dizajnerskim namještajem i elegantnim kožnim sofama, ručno tkanim tepisima i ekstravagantnim umjetninama.

image

Dnevni boravak u toskanskoj vili pjevača Stinga

Instagram/@ilpalagiointuscany

Sličnu estetiku raskošne talijanske vile i sami možete postići u svom domu integriranjem ključnih elemenata poput kožne sofe. Sklad forme, estetike i provjerene talijanske kvalitete možete pronaći u bogatoj ponudi Natuzzi namještaja.

image

Sofa La Scala, Natuzzi Store Zagreb, Buzin

Natuzzi

Kao i kod Stinga, meku siluetu i zaobljeni dojam možete postići sjedećom garniturom Icon dizajnera Michelea Menescardija, kao i linearnom sjedećom garniturom Wave, za koju je inspiracija bila Jadransko more, pa su zavojiti i okrugli oblici još naglašeniji.

image

Sofa Wave, Natuzzi Store Zagreb, Buzin

Natuzzi

Uz modularnu garnituru sjajno će se slagati i Icon stolić koji je odličan primjer vrhunskog majstorstva i posvećenosti detaljima ili, pak, Fil Rouge stolić koji je ujedno i polica, a spaja mramor, drvo i metal.

image

Stolić Fil Rouge, Natuzzi Store Zagreb, Buzin

Natuzzi

No, osim estetskog aspekta, Stingu su bitne funkcionalnost i udobnost. Staru štalu preuredio je u tonski studio, a imanje uključuje i pet manjih vikendica u kojima je Sting stvorio različite atmosfere, od rustikalne do romantične. Bivši frontmen benda Police vikendice iznajmljuje za 7000 eura tjedno, a nedavno je i u svojoj vili počeo organizirati vjenčanja i privatne zabave za do 200 osoba.

image

Stolić Icon i fotelja Logos, Natuzzi Store Zagreb, Buzin

Natuzzi

Baš kao Clooney, i zvijezda novog „Batmana“,35-godišnji glumac Robert Pattinson zaljubio se u Lombardiju i potrošio je pet milijuna eura za svoju kuću u Menaggiu. Iako je jezero Como postalo etablirana destinacija za zvijezde koje žele uživati u talijanskim ljepotama i miru, regija Veneto ostaje najromantičnija i najglamuroznija. Vječni neženja, 47-godišnji Leonardo DiCaprio nije se htio odreći povijesnog šarma, stoga je odabrao penthause u Veroni s pogledom na Arenu.

Dvije glumačke ikone, 72-godišnja Meryl Streep i 76-godišnja Helen Mirren također žive svoj slatki život pokrajini Lecce, vrlo blizu mora. Doista, čini se kako je Italija postala drugi Hollywood, samo puno spokojniji.

UGLEDAJTE SE NA TALIJANE I PRIGRLITE STIL LA DOLCE VITA. SAZNAJTE KAKO U NAŠEM SPECIJALU!

Sladak i spokojan život

Upravo taj osjećaj mnogi, pa čak i oni slavni, žele postići u svojim domovima diljem svijeta zato je toliko popularan talijanski stil uređenja doma. Lako se prepoznaje po kombinaciji neutralne palete boja, prirodnih elemenata poput drva i kamena, upečatljivih keramičkih pločica, antikviteta, umjetnina, raskošnih kristalnih lustera i sofisticiranog kvalitetnog namještaja. Cilj je postići udobnost kombinirajući tradicionalne elemente s modernima, a to ne možete bez kožnog namještaja.

image

Sjedeća garnitura Sohay, Natuzzi Store Zagreb, Buzin

Natuzzi

Talijanska koža uživa svjetsku popularnost, a svakom dnevnom boravku unijet će dašak luksuza. Suvremene dizajnerske sofe sjajno će se složiti s namještajem od drva, koji je u talijanskim domovima najčešće prisutan u tamnim nijansama, bogatih smeđih ili izgorjelo crvenih tonova.

Takav se dizajn dnevnog boravka može vidjeti u domu 49-godišnje kolumbijske gumice Sofije Vergare i njezinog supruga Joea Manganiella na Beverly Hillsu. Za vilu u toskanskom stilu izdvojili su 26 milijuna dolara, a posebno ih je oduševio prostrani i pomno dizajnirani vrt sa smaragdno zelenim travnjacima, alejom maslina i stazama koje vode do kamenih fontana, baš kao da su u srcu Italije, a ne u Kaliforniji.

image

Dnevni boravak u domu Sofije Vergare

GROSBY GROUP/PROFIMEDIA

Kristalni lusteri, zanimljive slike, tepisi od svile na podovima od skupocjenog kamena travertina koji se vadi u Italiji te kombinacija suvremenog namještaja i antiknog – ovako ukratko izgledaju sve prostorije u Sofijinoj vili. U jednom od dnevnih boravaka u golemom otvorenom prostoru naglašenim lukovima i kamenim stupovima ima moderan dizajnerski bijeli kauč, pripadajuće fotelje i tabure uz koje se sjajno slažu njezini antikni stolići.

image

Sjedeća garnitura Leaf, Natuzzi Store Zagreb, Buzin

Natuzzi

Slične kaučeve prepoznatljive talijanske estetike i kvalitete možete pronaći i u Natuzzi prodavaonicama. Primjerice, svestrana garnitura Leaf dizajnera Maurizija Manzonija uvelike nalikuje na Vergarinom kauču, a jednaku udobnost pruža i sjedeća garnitura Galaxy dostupna u linearnim i kutnim verzijama nevjerojatno je udobna, a ima i dodatne funkcije naslona za glavu i noge koje možete prilagoditi u željeni položaj.

image

Sofa Galaxy, Natuzzi Store Zagreb, Buzin

Natuzzi

Moderna Sohay sofa kombinira arhetipske oblike i minimalistički dizajn, tako tipičan za talijanske interijere. U dizajnu je, pak, inspirirana opuštenom atmosferom Apulije, regije u jugoistočnoj Italiji.

U dnevne boravke mediteranskog stila sjajno se uklapa i sofa Buddie, formirana od sedam različitih modula koji se mogu kombinirati prema želji u linearne, kutne oblike ili otoke, simetrične ili asimetrične kompozicije. Kreirao ju je Mauro Lipparini iz Firence, jedan od vodećih talijanskih dizajnera, čiji je utjecaj prepoznat je i hvaljen diljem svijeta.

image

Sofa Buddie, Natuzzi Store Zagreb, Buzin

Natuzzi

Talijanski šarm

Kao i Sofia, svoj dom u talijanskom stilu na Beverly Hillsu pronašao je i 49-godišnji glumac Dwayne 'The Rock' Johnson. Najplaćeniji holivudski glumac i njegova supruga Lauren Hashian za luksuznu vilu iz 1993. izdvojili su 27,8 milijuna dolara.

Imanje je smješteno na samom kraju slijepe ulice iza željeznih vrata, a dugačak prilaz obrubljen maslinama vijuga do šljunčanog parkirališta za automobile usred kojeg je velika kamena fontana.

image

Dnevni boravak u losanđeleškoj vili Dwaynea 'The Rocka' Johnsona

WALTER/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Lukovi optočeni bršljanom i autentični mediteranski pejzaži ovoj losanđeleškoj vili daju talijanski šarm koji je vidljiv i u interijeru. Kamin, guste zavjese, klavir, raskošan luster, goleme fotelje i primamljive počivaljke u središtu su jednog od The Rockovih tradicionalnih boravaka.

image

Počivaljka Deep, Natuzzi Store Zagreb, Buzin

Natuzzi

I Natuzzi u svojoj ponudi ima počivaljke koje voli The Rock. Riječ je o manjim tapeciranim sofama nalik na fotelje s ekstra dugim sjedalima za podupiranje nogu. Udobnu počivaljku Deep vrlo je jednostavno integrirati u različite interijere, od dnevnog boravka do spavaće sobe, a najčešće se postavlja u paru s foteljom poput Natuzzi Marlene dizajnerice Paole Navone.

image

Fotelja Marlene, Natuzzi Store Zagreb, Buzin

Natuzzi

Talijanski stil, ali znatno suvremeniji od The Rockovog u svom kalifornijskom domu preferirala je donedavno i poznata voditeljica Ellen DeGeneres. Svoje imanje u Montecitu podala je za 34 milijuna dolara 57-godišnjem šefu Netflixa, Tedu Sarandosu. Glavnu rezidenciju sa šest soba i šest kupaonica od kamena pješčenjaka i drva u toskanskom stilu izvorno je dizajnirao arhitekt Wallace Frost iz Michigana.

image

Dnevni boravak u kalifornijskoj vili koju je Ellen DeGeneres prodala šefu Netflixa, Tedu Sarandosu

BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Volio je osjećaj starog svijeta i rustikalni stil vlastelinskih vila, a to se može vidjeti na krovu od bačvastog crijepa, površinama od terakote, širokim drvenim podnim daskama i izloženim stropnim gredama.

image

Sjedeća garnitura King, Natuzzi Store Zagreb, Buzin

Natuzzi

Dnevni boravak je specifičan, s kamenim zidovima i jednim od devet kamina, no uređenje je znatno modernije i čišće s golemim tepihom i kaučima zaobljenih linija kakav je i Natuzzi King, napravljen od najkvalitetnije talijanske kože.

image

Sjedeća garnitura Deep, Natuzzi Store Zagreb, Buzin

Natuzzi

Ako želite kopirati ovaj stil u Natuzzi salonima u Zagrebu, Buzin i Rijeci, Srdoči potražite tepih Gorgonia, koji utjelovljuje izvrsnost mediteranske Italije u svojim uzorcima, materijalima i tehnikama proizvodnje. Od sjedećih garnitura oble siluete ističe se Natuzzi Deep koju lako možete sastaviti u različite linearne ili kutne konfiguracije s dijelom za ležanje ili bez.

image

Sjedeća garnitura Botanic, Natuzzi Store Zagreb, Buzin

Natuzzi

Ako, pak, preferirate kombinacije dvosjeda, trosjeda i fotelje provjerite Natuzzi Botanic stilski namještaj koji će dati originalnost svakom interijeru.

UGLEDAJTE SE NA TALIJANE I PRIGRLITE STIL LA DOLCE VITA. SAZNAJTE KAKO U NAŠEM SPECIJALU!


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Native Ad Studija Hanza Medije i Natuzzija, Zagreb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. travanj 2024 07:33