Tehnika digitalnog slikarstva

Tapete Josipe Maras: sjajno osvježenje na domaćem tržištu interijera

Tapete Josipe Maras izrađene su tehnikom digitalnog slikarstva kojima se naglašava posebnost doma, dodaju originalni elementi i željene boje. Sjajno osvježenje na domaćem tržištu interijera! Umjetnost slike s platna na bijelim površinama u prostoru

Tapete s potpisom dizajnerice Josipe Maras, izrađene tehnikom digitalnog slikarstva kojima se naglašava posebnost doma, dodaju originalni elementi i željene boje, pravo su osvježenje na domaćem tržištu interijera. Riječ je o posebnim custom-made tapetama koje umjetnost slike s platna vješto iscrtavaju na zidove uz pomoć tehnologije. Njezina linija tapeta nosi naziv “Studijo Tapete”, a bila je pravi hit na sajmu Ambienta prošle godine.

- U svom studiju izvršavam funkcije dostavljača, logističara, asistenta, pripravnika, art i izvršnog direktora - smije se simpatična Josipa koja nam odmah na početku razgovora priznaje da je njezina velika ljubav zapravo slikarstvo. Od toga je i krenula priča o njezinim tapetama.

- Čak i dok sam radila kao grafički dizajner za jednu poznatu hrvatsku tvrtku, uvijek sam se bavila i slikarstvom, tu bih sebe najbolje pronašla. Crtala sam i stvarala izložbe. Ali mi to nije bio primarni posao. Često su me ljudi pitali što ja mislim raditi u životu, “crtati ili raditi”? Dugo me mučilo zašto ja ne mogu raditi crtajući? Iz te ljubavi je nastala moja prva linija ilustracija “Marastracije by Josipa”. I baš one su me odvele u svijet interijera, a interijeri do tapeta - prisjeća se Josipa.

Svaka tapeta je unikatna, a osim zanimljivog dizajna, jako je kvalitetna. Materijal je poprilično čvrst i odličan za održavanje

Dodaje kako su njezine tapete rađene isključivo po mjeri. Drugim riječima, svaka tapeta je unikatna. Osim zanimljivog dizajna, izrazito su kvalitetne. Materijal je jako čvrst i odličan za održavanje. Pod rukom imate osjećaj da ste neku kvalitetnu tkaninu stavili na zid.

- Zbog načina postavljanja i lijepljenja tapete nemaju preklop, ali nemaju ni prostor da se malo odvoje na spoju rola, kako to često možemo vidjeti po zidovima. Svi postavljeni paneli tapeta na kraju tvore jednu savršenu sliku gdje se ne vide spojevi. Upravo smo razvili i tapete pogodne za tuš kabine - otkriva.

Svi postavljeni paneli tapeta na kraju tvore savršenu sliku na kojoj se ne vide spojevi

Studijo tapete inače imaju širok izbor boja i motiva. Ovisno o tome radi li se o tapetama za dječje sobe, dnevne boravke, spavaće sobe, ugostiteljske ili turističke objekte, biraju se i palete boja te motiva.

- Za dnevne sobe i prostore u kojima dugo boravimo uvijek dajem preporuku da se biraju neki mirniji dezeni. A o bojama ovisi ostatak interijera. Svakako klijentima nudim prilagođavanje boja, motiva i rasporeda elementa samo po njihovim željama i potrebama - kaže.

Ponudu tapeta Josipe Maras možete pogledati na Facebooku i Instagramu @ Marastracije by Josipa te na web stranici www.studijo.co. A cijene? Od 320 - 530 kn/m², a svaka se tapeta radi točno po mjeri zida za koji je namijenjena.

PET ZLATNIH PRAVILA ZA ODABIR SAVRŠENE TAPETE U SVOM DOMU

1. Odabir zida.

2. Odabir stila.

3. Odabir paleta boja koje će se koristiti u interijeru ili se već koriste, dimenzije i materijal.

4. Razmisliti želimo li tapetom umiriti ili povezati elemente u interijeru ili, pak, s njom želimo sve razigrati i prepustiti prostornu dominaciju “gospođi tapeti”.

5. Pravilno zalijepiti tapetu na zid. Zapamtite da je vrlo bitna priprema zida prije stavljanja tapete. Zid mora biti ravan i ne smije biti premazan masnim bojama. Mora biti suh i čist.

Foto: Neja Markičević/HanzaMedia, Studijo Tapete

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 06:55