MUST HAVE

Tapete s ručno rađenim ilustracijama koje pričaju priču domaćeg brenda Chicha Micha

 Chicha Micha
Katarina Matković i Irina Halar Srdarević iz brenda Chicha Micha izrađuju custom tapete prema željama svojih brojnih klijenata

Iza brenda Chicha Micha stoje prijateljice Katarina Matković i Irina Halar Srdarević. Katarina je magistra vizualnih komunikacija na studiju dizajna, pri Arhitekturi, tj. ilustratorica i grafička dizajnerica te vlasnica obrta za dizajn i ilustraciju Khei. Irina je diplomirana ekonomistica i sveučilišna specijalistica odnosa s javnošću te vlasnica obrta za trgovinu i usluge Fabula.

image
Katarina Matković i Irina Halar Srdarević iz brenda Chicha Micha
Chicha Micha

- Oba naša posla i naši karakteri su prilično kreativni pa izlet u ovakav zajednički projekt, za sve koji nas poznaju, i nije toliko neobičan. Katarina i ja upoznale smo se na radnome mjestu gdje smo vrlo brzo shvatile da se na kreativnom polju jako dobro razumijemo. Kreativna rješenja do kojih smo zajednički trebale doći, događala su se potpuno prirodno bez nekih prevelikih intervencija, s jedne ili druge strane. Dok sam bila trudna, polako je stasala ideja o tapetama i tako je sve krenulo - priča nam Irina i dodaje kako su odmah odlučile da će brend diferencirati po tome što će ilustracije biti 100 posto ručno rađene, bez korištenja gotovih stock šablona.

image
Izrađuju custom tapete prema željama svojih brojnih klijenata
Chicha Micha
image
Prepoznatljive su po proizvodima koji su 100 posto ručno rađeni, bez korištenja gotovih stock šablona
Chicha Micha

Slogan brenda je "Walls must tell stories" (zidovi moraju pričati priče)

image
Imaju i "DIY" kutije s dekoracijama koje korisnik sam izrezuje
Chicha Micha
image
Chicha Micha

Ekstenzija

- Uz to, htjele smo cijeloj priči dodati još neki dodatni "twist". Katarina se dosjetila da bi naše tapete mogle imati svoje priče i da bismo mogle raditi i obrnutu varijantu, na temelju nečije priče stvarati custom tapete. I to je bilo to! Iz te je ideje proizašlo ime našeg brenda Chicha Micha, kao i naš slogan "Walls must tell stories" - prisjeća se kreativna ekonomistica.

U vrijeme prošlogodišnjih blagdana htjele su tržištu ponuditi nešto cjenovno dostupnije, a opet jednako kreativno i dekorativno pa je Chicha Micha dobila svoju ekstenziju "wallpaper & paper crafts". Otad, osim tapeta, nude i "uradi sam" kutije: papirne dekoracije koje sami izrezujete i od njih možete raditi ukrasne gerlande, mobil za bebe, ukrasne visilice, papirnata kazališta, ukrase za dječje torte...

image
Chicha Micha
image
Chicha Micha

Želja nam je, što je više moguće, potaknuti maštu i radoznalnost kod djece, ali i odraslih, ističe kreativni dvojac

image
Chicha Micha

Potpis

- Kako god okrenete ovu našu priču, ideja se uvijek svodi na poticanje mašte i kreativnosti kod djece, ali i odraslih. Priče koje dolaze uz naše proizvode imaju formu koja potiče djecu da nastave pričati priču ili da osmisle svoju priču na tu temu. Uz pomoć i poticaj roditelja, one zaista mogu postati inspiracija za neke nove priče i snove. Kolekcije paper craftsa same po sebi zahtijevaju maštu za njihovu krajnju svrhu kao i sam proces izrade dekoracija vezicama i štapićima koji dolaze u boxu zajedno s ilustracijama - dodaje Katarina na čijem laptopu nastaju ilustracije, dok tisak samih uzoraka na tapete odrađuje vanjski suradnik - tiskara. Irina je, pak, zadužena za cjelokupni izgled i dojam proizvoda.

image
Chicha Micha
image
Chicha Micha
image
Chicha Micha
image
Chicha Micha

- Prateći trendove na vanjskom, uglavnom skandinavskom tržištu, stvaram izgled koji bih htjela prenijeti na naše tapete (motivi, boje, tip ilustracije itd.). Nakon što to prenesem Katarini, osmišljavamo kolekciju koja će imati neki zajednički potpis kroz više različitih kombinacija podloga i uzoraka. Nakon što se složimo oko motiva kojima bismo se htjele baviti, Katarina razrađuje koncepte za više tipova uzoraka te na neki osnovni idejni prijedlog dodavanjem, oduzimanjem i razvijanjem dolazimo do konačnog rješenja kojim obje moramo biti zadovoljne. Kad je riječ o izradi custom tapete, prema priči i željama samog klijenta cijeli se proces radi u suradnji s klijentom s kojim Katarina kroz komunikaciju u svim fazama ilustriranja dolazi do finalnog rješenja. Finalnim rezultatom mora biti zadovoljan klijent, ali i mi. U svakom slučaju, ilustracije uvijek imaju naš potpis i ne bismo pristali na suradnju u kojoj se Chicha Micha odmiče od nekog svog stila i ideje kojom se vodi sam brend. Custom tapetama Chicha Micha također pridružuje priču u stihovima, bilo da se ona temelji na postojećoj priči klijenta ili da mi osmišljamo svoju inspiriranu tapetom - objašnjava Irina Halar Srdarević.

image
Chicha Micha
image
Chicha Micha
image
Chicha Micha

Sve naružbe ili upite za narudžbe možete uputiti ovom kreativnom dvojcu na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili u DM _chichamicha Instagram profila, a trenutačno vrijedno rade i na web shopu koji stiže uskoro.

Rad ovih prijateljica pratite na Instagramu: _chichamicha

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 22:21