Teatralno i seksi

Neodoljiva žarkocrvena

Ako se pita Igrajnu Vargek, dizajnericu i vlasnicu concept storea Iggy, ljubav pokrece svijet. Za vizualni dojam, pak, poslužilo je malo tila i pamuka

Obožavam Božić! Pogotovo svu ukusnu hranu koja dolazi s ovim dobom godine! Također, volim blagdane jer je grad kičast, sjaji i miriše po kuhanom vinu. Da se mene pita, ostavila bih božićne ukrase cijelu godinu! Uz sve ovo, volim i ljubav koju Božić širi, zato je cijela ideja mojeg recesijskog Božića bila upravo – ljubav.

I to ne samo ljubav između muškarca i žene, nego sve vrste ljubavi, između majke i sina, djevojke i njezina psa, brata i sestre, prijatelja itd… Pitate se zašto ljubav? Pa zato jer je besplatna, a u ova teška vremena mislim da nam malo više ljubavi međusobno ne bi uopće škodilo. Uostalom, sve je lakše prebroditi uz nečiju pažnju i nježnost, zar ne? Logično, na tu se misao nametnula crvena boja kao zaštitni znak moje vizije idealnog Božića.

Crvena, osim što je boja ljubavi, ona je i topla, romantična… baš onako prava blagdanska. Od materijala sam koristila til, pamuk, satenske vrpce i lampice. Odlučila sam se za til i pamuk jer su jeftini, a efektni, pogotovo til. Stolnjak i presvlake za stolce sama sam šivala od ostataka materijala te tako na najbrži način dala cijelom stolu novo ruho bez previše ukrasa i bez pretjeranog trošenja novca.

A i pokazala sam da ako upadljivo “obučeš” stol i stolce, dodatne dekoracije nisu toliko ni potrebne. Nisam htjela veliko božićno drvce jer sam si nekako mislila da većina ljudi ipak nema prostora u stanu za njega, a bogami ni novca… Moja ideja savršenog božićnog drvca je manje drvce (samo s granama) koje izgleda prirodno i stane u svaki stan (a ne košta puno). Obukla sam ga samo u til i izgleda odlično, zar ne?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 08:19