Za čas kao nov

Temeljita transformacija dnevnog boravka nije jeftin zadatak, zato napravite ovo

 INSTAGRAM/ @COLORSTORIESBYSTACIA/
Zabavite se ovim jednostavnim, ali kreativnim idejama koje će udahnuti malo svježine u vaš prostor a da svoju dnevnu sobu ne pretvorite u pravo gradilište

Jesensko osvježenje doma nije potpuno bez brzinskog preuređenja našeg dnevnog boravka u kojem provodimo najviše slobodnog vremena

Temeljita transformacija cijelog boravka nije jeftin zadatak koji je brzo gotov, ali svoj prostor zato možete preurediti malim pothvatima koje je moguće dovršiti u roku od jednog vikenda kako bi vaš dnevni boravak za čas izgledao kao nov!

OSVJEŽITE PROSTOR BOJAMA

Neka vaš kauč bude u središtu pozornosti tako što ćete ga ukrasiti svježom paletom boja koja podsjeća na jesen! Obucite stare jastuke u lijepe jastučnice u pastelnim bojama, dodajte dekicu s veselim uzorkom, a ako se zaista želite poigrati bojom, izvedite na svojem zidu jednostavan geometrijski lik u nekoj vama lijepoj boji!

PODARITE STAROM STOLCU NOVI ŽIVOT

Oduvijek vas privlači žarka žuta ili, pak, intenzivna crvena, no do sada se niste usudili zaista je testirati u svojem prostoru? Vrijeme je da to promijenite! Odaberite boju koju već dugo želite vidjeti u svojem domu i obojite njome naslon svojeg starog i dotrajalog stolca. Kako biste pojačali kontrast u prostoru, dodajte u svoj kutak elemente obojene u bijelo, ali i dodatke poput lampe, vaze i sličnih ukrasa u vašoj odabranoj boji.

UKRASITE OBIČNE OKVIRE ZA SLIKE

Obojite obične i pomalo bezlične okvire za slike u boju koja je u potpunom kontrastu s paletom vašeg uređenja kako biste stvorili upečatljivu galeriju na svojem zidu. Svoje slike i fotografije možete učiniti još atraktivnijima ako umjesto klasične bijele pozadine odaberete neki zanimljiv uzorak poput mramora!

PREUREDITE PROZORE

Danas postoji sve više kreativnih načina kako preurediti vaše prozore. Od zabavnih zavjesa pa do naljepnica, na vama je da odaberete što vam je privlačnije. Na poveznici fotografija prikazuje naljepnicu brenda Surface View koja je izrađena po mjeri. Kod postavljanja ovakvih naljepnica važno je da površina vašeg prozora bude savršeno čista.

UKRASITE OGLEDALO

Svoj najdraži citat, pjesmu ili stih možete iskoristiti kako biste pretvorili svoje ogledalo u pravi ukras idealan za dnevni boravak. Za to vam mogu poslužiti raznobojni markeri, ali i naljepnice.

DODAJTE UKRASNI RUB SVOJIM JASTUCIMA

Modernizirajte svoje neutralne jastuke dodavanjem zanimljivog ruba s resicama. Za to vam treba lijepa traka, igla i konac te mirna ruka kako bi rub bio ravan i elegantan.

OBOJITE SJENILO SVJETILJKE

S nekoliko poteza kistom obično sjenilo vaše stolne svjetiljke možete pretvoriti u kreativan detalj u interijeru. Olovkom lagano označite svoj dizajn pa potom bojom za tkanine izradite novi uzorak. Nemojte zaboraviti pustiti da se boja dobro osuši prije nego što prvi put upalite svjetlo.

PLOČA ZA PODSJETNIKE

Dio svojeg zida pretvorite u zabavnu ploču za ostavljanje podsjetnika i izradu rasporeda u kućanstvu. Na fotografiji su prikazane samoljepljive pločice, a poslužiti vam može i pluto ploča, komad metalne ploče, metalna rešetka ili čak ogledalo!

UKRASITE VRATA

Klasičan okvir za vrata najčešće nije baš upečatljiv dio uređenja, a predstavlja još jedan dio doma gdje malo boje može puno značiti. Ljepljivom trakom označite široki pojas oko svojih vrata i potom obojite u neku trendi boju za moderan i efektan izgled.

PREUREDITE NAMJEŠTAJ OSTACIMA TAPETA

Pretvorite dosadnu komodu, otvorene police ili francuski zidni ormarić, popu ovog u zanimljiv komad namještaja tako što ćete pojedine površine prekriti tapetama. Odaberite uzorak i boju, te izrežite veličinu koja vam treba kako biste dobili razigranu policu kao lijep detalj uređenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 02:28