Zastarjeli trendovi

TikTok dizajneri progovorili: Ove 4 stvari nikada nećete vidjeti u njihovim domovima

 SIRAANAMWONG/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Nekima je TikTok mjesto za pronalaženje trendova, ideja i savjeta koji se protežu od interijera preko mode do ljepote

Ipak, za druge - točnije, dizajnere interijera - TikTok je mjesto gdje mogu podijeliti što točno ne smijete raditi u svom domu. Uglavnom zato što, izbor namještaja i dekora zahtijeva određeno vrijeme i razmatranje (da ne spominjemo sredstva) prije same kupovine. Dakle, u nastojanju da vas usmjerimo i poštedimo nepotrebnih izdataka, zaokružili smo četiri zastarjela trenda prema TikTok dizajnerima i stilistima kojih se svakako trebate kloniti u 2023. godini.

image
SIRAANAMWONG/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

1. Viseće posude, tave i biljke

Svima su poznate kuhinje u engleskom stilu s loncima i tavama koji se njišu iznad glave, zar ne? Pa, prema dizajnerici Nini Takeshi "bez obzira kako izlažete lonce i tave, nikada neće izgledati dobro." "Ne samo da će se zaprljati", kaže "čak i kad biste kupili sve nove lonce i tave, ovo ne izgleda dobro. Prometno je, skučeno i trn je u oku." Štoviše, dizajnerica se u videu također bavi modom visećih biljaka: "Primila sam nekoliko poruka od vaših biljaka i sve su rekle da radije ne bi visjele sa stropa", šali se. "Radije bi sišle i živjele u hladnoj žardinjeri."

image
NICOLASBOIVIN/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

2. Lažno zelenilo u posudama

Nastavno na temu biljaka, više dizajnera izrazilo je želju da više nikada ne žele vidjeti umjetne biljke. "Stvarno se nadam da je došao kraj ludilu s umjetnim maslinama", kaže dizajner i stručnjak za uradi sam projekte Ryan Filipski u videu. „Posjetite Toskanu, unajmite kuću s maslinama, a zatim se vratite i uložite u pravu kućnu biljku! Postoji toliko sobnih biljaka koje mogu rasti u uvjetima slabog osvjetljenja da nema apsolutno nikakvog izgovora da držite lažnu biljku u svom domu." Stilist interijera Anthony Immediato također podupire tvrdnju u videu: “Umjetno zelenilo uvijek izgleda lažno. Možete nabaviti super realističnu umjetnu biljku, ali će uvijek izgledaju lažno...vrijedi naučiti kako se brinuti za pravu biljku zbog uređenja."

image
IGNACIO RUIZ CASANELLAS/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

3. Lažni rustikalni namještaj

Zatim, imamo još jedan shabby chic trend za koji bi stilisti i dizajneri voljeli da nestane: obojeni namještaj i komadi s akcentima. Ne želite da žarišna točka vaše sobe bude zastarjeli trend koji ne izgleda sjajno za početak.

“Osim što su takvi komadi lažni, vjerojatno imaju istu cijenu kao starinski komad koji već ima ostarjeli, istrošeni izgled koji želite", smatra dizajnerica Nina Takesh.

image
IHAB/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

4. Sjeckani jastuci

Moramo priznati da nismo imali pojma da je sjeckanje jastuka stvar. Dizajnerica Jennifer Laura također se dotiče toga u svom videu, rekavši: “Nećete me uhvatiti kako karate potezima siječem svoje jastuke. Neka vaši jastuci žive; neka dišu. Oni ne žele biti sjeckani.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:58