Novo u Dizajnholiku

Tivoli, divna kolekcija popularnog danskog brenda Normann Copenhagen

 

Magična lokacija u kojoj su nastale najljepše bajke svijeta, one Hansa Christiana Andersena, inspiracija su za nanoviju kolekciju popularne danske tvrtke Normann Copenhagen koja je pronašla svoj put do Dizajnholika!

Inspiriran parkovima koje je posjetio diljem svijeta, njegov osnivač Georg Carstensen odlučio je stvoriti zabavni park u srcu Copenhagena 1843.godine, što ga čini drugim najstarijim zabavnim parkom na svijetu. Tivoli ove godine slavi svoj 176. rođendan!

Od otvaranja sve do danas posjetitelji mogu uživati u zanimljivim egzotičnim vrtovima i zabavnom parku. Jedan od čestih posjetitelja bio je i Hans Christian Andersen kojem je Tivoli bio inspiracija za mnoga djela. Neki čak tvrde da je Walt Disney nakon posjeta Tivoliju pronašao inspiraciju za svoj Disneyland.

„Tivoli nikada neće biti gotov“ kazao je njegov začetnik. Sve do danas park je izmijenio na stotine lica i manifestirao se kroz stalni napredak, a prerastao je u brand i koncept koji će se zasigurno i dalje razvijati.

Šarmantni Tivoli nije samo zabavni park. On nudi cjelokupan doživljaj – restorane, koncerte, izložbe. Mješavina stilova i impresija parka nepresušan je izvor inspiracije koja je i potakla Normann Copenhagen da zajedno sa timom koji stoji iza parka osmisle kolekciju funkcionalnih proizvoda. U čarobnom spoju klasičnog dizajna i poetske ekspresije, magija i sjaj parka pretočile su se u predmete iz kolekcije koja sadrži svjetiljke, posuđe, vaze, ogledala, kuhinjske sitnice i dekoracije. Unesite duh Tivolija u svoj dom ovom bajkovitom kolekcijom!

Više dizajnholik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 05:24