ZABAVNE I RAZIGRANE

Top 12 boja za proljeće 2018. prema institutu Pantone

 

Prema najpoznatijem svjetskom autoritetu što se tiče boja koje su u trendu, ovih 12 nijansi dominirat će proljećem 2018. u svim sferama života. Paleta ističe zabavnu i razigranu stranu života, gdje neke nijanse iznenađuju, a neke su tipične proljetne pastelne uzdanice.

PANTONE 13-0646 

Meadowlark je englesko ime ptice nalik poljskoj ševi, a prepoznatljiva je po žutom perju koje je i inspiriralo ovu smjelu i životnu nijansu. Otvorena nijansa žute bit će jedna od glavnih boja po kojoj ćemo pamtiti ovo proljeće.

PANTONE 17-1563 

Cherry Tomato, tj. svima poznata mini rajčica je vrsta crvene boje s blagim podtonom narančaste koja pršti toplinom i energijom. Boja je to koja traži pažnju, a osim što će u detaljima podići cjelokupni dojam interijera, jako je popularna i na odjevnim komadima.

PANTONE 16-4132 

Little Boy Blue, naziv ove boje u doslovnom je prijevodu mali plavi (tužni) dječak, no igra riječima se referira na poznatu englesku dječju uspavanku istog naziva. Ova nježna plava asocira na čisto proljetno nebo u koje gledamo dok je vjetrić još uvijek malo prohladan. Savršena proljetna priča.

PANTONE 18-1440 

Chilli Oil ili u prijevodu ulje čilija jedna je od onih neočekivanih nijansi koja, prema mišljenju mnogih, više podsjeća na jesen, no toplina ove zemljano smeđe boje svakako dodaje malo začina u cijelu proljetnu priču.

PANTONE 14-3207 

Pink Lavender, kao što joj i samo ime govori, "ružičasta lavanda" je nježna i romantična nijansa koja pleše na rubu ljubičaste i ružičaste. Osvaja nježnom elegancijom i pravi je izbor iz palete pastelnih boja.

PANTONE 15-1520 

Blooming Dahlia ili dalija u cvatu, a kad to znamo, potpuno nam je jasno o kakvoj nijansi je riječ. Čini se kao da samim gledanjem ove boje možemo namirisati rascvjetane dalije. Divna, puderasta nijansa ružičaste sjajan je izbor.

 PANTONE 16-5533

Arcadia ili vizija savršene zemlje kroz smjelu nijansu plavo-zelene. Istodobno retro i moderna, sjajan je odabir za one malo hrabrije i vještije u kombiniranju boja.

 PANTONE 18-3838

Ultra Violet, poznatija i kao boja godine za 2018., Ultra Violet ljubičasta je originalna i genijalna. Riječ je o prepoznatljivoj i složenoj ljubičastoj nijansi koja fascinira i intrigira. Ove godine s njom ne možete pogriješiti za što god je odabrali.

 PANTONE 18-1028

Emperador, ime ove boje znači car, a njezino bogatstvo i složenost opravdava to ime. Emperador je bogata čokoladno-smeđa nijansa, savršena da posluži kao bazna boja u kombiniranju odjeće ili dodataka za interijere.

 PANTONE 12-2103

Almost Mauve je naziv tople i nježne boje s ljubičastim i sivim tonovima, ali ključna riječ ovdje je almost ili zamalo. Gotovo pa Mauve je jako svijetla nijansa da bismo na prvi pogled mogli previdjeti svu njezinu kompleksnost. Podsjeća na nježne cvjetne latice i čini savršenu bazu za nadogradnju drugim bojama.

 PANTONE 17-3020

Spring Crocus, još jedna nijansa inspirirana prirodom, točnije proljetnim šafranom. Vrckasta i izražajna boja naprosto vrišti proljeće! Tom nijansom ne možete pretjerati u ovo doba godine.

 PANTONE 13-0550

Lime Punch, "Udarac limete" je točno to što mu ime govori. Jarka, gotovo neonska žuto-zelena boja limete pravi je vjesnik ljeta i jedna od najmodernijih boja ove sezone. Oprez, samo za odvažne!

Izvor: www.pantone.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 03:01