Donosimo najljepše

Top 20 rustikalnih kuhinja: Jednostavne i tople ove kuhinje oboraju s nogu

 DeVol Kitchens
Rustikalni stil je mnogima jedan od omiljenih za uređenje doma, pogotovo kada je riječ o kuhinjskim prostorima

Ovaj jedinstveni stil odiše jednostavnošću koju nalazimo u prirodi, a opet unosi određenu dozu topline. Već pri samom izboru boja i materijala jasno je vidljivo da je inspiriran prirodnim obilježjima i da je drvo najčešće korišteni materijal.

image
Vladyslav Tobolenko/Unsplash

Što se tiče boje u kuhinjama rustikalnog stila najviše prevladavaju prirodni tonovi drva, smeđa, zelena ili plava boja. U ovom slučaju nema mjesta za prenaglašene detalje ili umjetne materijale. Podovi su često jednostavne drvene daske ili su ukrašeni pločicama. Ako se duboko u vama skriva pravi romantičar, a prirodni materijali su među vašim najomiljenijima, onda je upravo rustikalni stil idealan za vašu kuhinju.

image
Aaron Bengochea

Obiteljski dom smješten u blizini Las Vegasa uređen je u klasičnom rustikalnom stilu i prepun je organskih i održivih materijala, pa je takva i kuhinja. Trik kojim su se dizajneri poslužili prilikom uređenja ove kuhinje krije se u tamno-plavom kuhinjskom otoku koji u prostor unosi određenu dozu svježine.

image
DeVol Kitchens

Ova fantastična kuhinja je ukrašena metalnim i tamnim oblogama od obojenog drveta i kao takva se savršeno uklapa u rustikalni stil, a svojim dizajnom mami uzdahe već na prvi pogled. Zanimljiva kombinacija drvenih elemenata i onih u tamnosivoj boji izgleda savršeno te ostavlja pravi starinski dojam u prostoru.

image
Adrian Gaut

Otvorene police su u kuhinji uvijek dobro došle, naročito ako je sve na njima uredno posloženo. Ove su police, kao i elementi, napravljene od starih dasaka koje su staroj i dotrajaloj kuhinji udahnule novi život u rustikalnom stilu.

image
Simon Watson
image
Ellen Auer/Unsplash

Kombinacija tamnih površina i drveta nepogrešivi je odabir za postizanje onog pravog rustikalnog ugođaja.

image
Anna Syla/Unsplash
image
Chastity Cortijo/Unsplash

U NASTAVKU POGLEDAJTE JOŠ IZVRSNIH PRIMJERA.

image
Jessica Sosey/Unsplash
image
Teodor Skrebnev/Unsplash
image
Sara Tramp/Emily Henderson Design
image
Erin Gates
image
David Tsay
image
Mali Azima
image
Vitoria Pearson
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 22:08