Kuhinje u 2023.

Top ideje za vašu novu modernu kuhinju koje još niste vidjeli. Samo najbolje

 © Garde Hvalsøe
Jedan od najvažnijih trendova je održivost. Stoga smo prikupili brojne ideje koje vas mogu inspirirati za modernu i održivu kuhinju

U doba zelene agende koncept trendova nema previše smisla kada govorimo o kuhinjama koje bi idealno trebale imati jako dug vijek trajanja. No, kako se tehnologija i materijali neprestano razvijaju, a novi kupci kuhinja stalno pristižu bitno je govoriti o novitetima. Najvažniji trend vremena je održivost. Priroda u svoj svojoj raznolikosti još je jedan značajan trend. Stoga kuhinje moraju biti zelene na više razina.

Ovdje ćete naći 20 novih ideja za vašu novu modernu kuhinju.

image
© Vipp

1. Elegantna i bezvremenska

Siva unosi mir i lako se slaže s drugim bojama. Ovdje je Vipp modularna V1 kuhinja, presvučena ovom elegantnom bojom. Modularnu kuhinju možete doživjeti u Vipp Farmhouseu, četvrtoj i najnovijoj hotelskoj destinaciji dizajnerskog brenda.

image
© Nuura lighting

2. Savršeno svjetlo

Odabir pravog svjetla za vašu kuhinju je ključan. To se odnosi i na rasvjetu iznad kuhinjskog stola. Mogućnosti su brojne, a mi smo izdvojili ove staklene privjeske Apiales, koje je dizajnirala Sofie Refer za Nuuru. Ovdje stakleni privjesci Apiales krase elegantnu sivu kuhinju Kvänum – Atelier Torden.

image
© HTH køkken

3. Klasična i moderna

Bijela kuhinja nikada ne izlazi iz mode. Jednostavan je, bezvremenski i lako se kombinira s drugim materijalima i bojama. Kombinirajte ju s pločom stola od prirodnog kamena poput granita ili mramora.

image
© Eva Solo

4. Dobro razvrstaj

Zahtjevi za razvrstavanjem otpada postaju sve veći, a iza kuhinjskih vrata može biti teško naći mjesta za sve kante za otpatke. Eva Solo predstavlja robusnu vreću za razvrstavanje otpada i tako nudi estetski način rukovanja kartonom, papirom, metalom, staklom, plastikom i elektronikom u svakodnevnom životu.

image
© Kvänum

5. Mješavina klasičnih i modernih elemenata

Kvänum je stvorio moderno kuhinjsko okruženje koje se slaže s suvremenom arhitekturom, prirodom i materijalima. Kolekcija Modern Classic izrađena je stilskom mješavinom klasičnih i modernih elemenata, gdje vrata omogućuju odabir između glatkih vrata i vrata s ispunom. Rezultat je ugodna, ali i stroga, klasična kuhinja. Zajedno s ručkama od brušenog mesinga i kamenom pločom stola, dvije vrste vrata daju izraz koji spaja moderno i klasično. Korištena su vrata Ekeby i Mellby u boji Storm iz kolekcije Modern Classic Kvänuma.

image
© Boform

6. Ploča u boji

Otvoreni gornji ormarići pružaju vizualnu lakoću u kuhinji. Ako želite stvoriti malo bezobrazan kontrast, možete npr. odaberite stražnju ploču u boji, kao ovdje u konceptu Open Line. Kuhinju je 1981. dizajnirao osnivač Bogorma, Ove Skou, te stoga ove godine može proslaviti 40. obljetnicu. Open Line je bila prva kuhinja bez ručki.

image
© Reform

7. Diskretan i jednostavan dizajn

Reform predstavlja novu kuhinju dizajniranu u suradnji s uredom Aspekt. Kuhinja se zove UNIT i inspirirana je jednostavnim dizajnom Børgea Mogensena iz 1950-ih i 60-ih, ali s aktualnom paletom materijala i boja. Jednostavan dizajn kuhinje usredotočen je na trodimenzionalne ručke, koje se nalaze točno na rubu vrata. Ručke su od aluminija koji se može reciklirati. Boje nove kuhinje su ublažene idejom da kuhinja treba djelovati diskretno. Materijali su odabrani tako da odgovaraju takozvanom demokratskom rasponu cijena.

image
© Helsingö

8. Kvaliteta izrade

Skandinavsko shvaćanje dizajna prožima finski brend kuhinja Helsingö, sa sjedištem u Helsinkiju. Tvrtka kombinira Ikea ormariće s frontama visokog dizajna i kvalitete izrade – kombinacija koja znači da možete zadržati atraktivnu razinu cijene. Helsingö se prodaje online u 20 zemalja u Europi i upravo je otvorio novi izložbeni prostor u Stockholmu, iz kojeg je ovo kuhinjsko okruženje preuzeto. Sasvim u duhu vremena, ova je kuhinja u kojoj su materijali i boje pomiješani u skladnu cjelinu.

image
© ByWirth

9. Paleta boja prirode

Zelena dominira kao boja u interijeru ove sezone. Ako se usudite ići do kraja, zid možete obojiti u potpuno istu nijansu. Ovaj efekt čini da se kuhinjsko posuđe jasnije ističe. To se također odnosi na nove daske za rezanje s fotografije. Kolekcija asimetričnih dasaka za rezanje od punog hrasta djelo je danskog brenda byWirth.

image
© Furnipart

10. Nove ručkice

Brz i jednostavan način da osvježite kuhinju je promjena ručki. Danska dizajnerska tvrtka Furnipart od 2017. godine surađuje s dizajnerom Rikkeom Frostom, koji je kreirao niz ukrasnih ručki za ormare kao što su model Hammer, koji je dostupan u nekoliko obrada.

image
© Nicolaj Bo køkken

11. Stolarska kuhinja

Proizvođač kuhinja Nicolaj Bo lansira kuhinjski odgovor na posuđe za bar: Culture Club Kitchen – nova kolekcija kuhinja u šarenim bojama, gdje su mogućnosti i detalji stolarije zahtjevni za proizvodnju smanjeni. To znači da kuhinjsku stolariju možete dobiti po povoljnoj cijeni.

image
© Liebherr

12. Ugrađeni hladnjaci, zamrzivači i hladnjaci-zamrzivači

Nagrade i priznanja pljušte na Liebherrove potpuno integrirane hladnjake, zamrzivače i hladnjake-zamrzivače, koji su na testovima proglašeni najboljima. Ujedno se mogu pohvaliti nagradama Red Dot Design Award u kategoriji Best of the Best kao i iF Design Award 2021.

image
© Arclinea Kitchen

13. Vrata bez ručke

Talijanski brend kuhinja Arclinea predstavlja novu liniju kuhinja Thea koju je dizajnirao Antonio Citterio. Karakteristična značajka kolekcije bez ručki je da profil koji odvaja vrata također funkcionira kao "kvaka". Kolekcija se sastoji od elemenata za radnu stanicu i društveniji prostor – ovdje ilustriran radnom stanicom skrivenom iza stropnih vrata od fosilnog hrasta i elegantnim kuhinjskim otokom od željezno sivog melamina.

image
© Light-Point

14. Svjetlo, svjetlo, svjetlo...

... ne treba posebno naglašavati koliko je važan element u uređenju interijera, pa tako i u kuhinji-blagovaonici. Ovdje je Spirit Pendant iz Light-Pointa taj koji postavlja raspoloženje. Svjetlo iz montiranih spotova može se usmjeriti pod nekoliko kutova.

image
© Light-Point

15. Dobro svjetlo

Važno je odabrati pravu temperaturu boje u rasvjeti ako želite postići ugodnu atmosferu u kuhinji. Možete čak površine bojati svjetlom, a nove lampe jedan su od prečaca do optimiziranog i drugačijeg doživljaja kuhinje. Ovdje rasvjetno tijelo Cover W3 iz Light-pointa postavlja atmosferu.

image
© Kvik Kitchen

16. Izrađeno od PET boca

Kvik ima zelene ambicije i stoga lansira dva svoja asortimana kuhinja s novom površinom na vratima izrađenom od PET boca. To se između ostalog odnosi i na klasičnu Mano kuhinju koja se do sada proizvodila samo u crnoj i bijeloj boji. Sada je dodana tamno siva boja – a ujedno je bijela verzija učinjena znatno održivijom, javljaju iz Kvika. Nova PET površina morala je biti jednako laka za održavanje i jednako lijepa na dodir.

image
© Invita

17. Drvo, drvo, drvo

Prirodni materijali uvijek su dobra ideja, a drvo je organski materijal s gotovo beskonačnom izdržljivošću, posebno kada je izrađeno majstorski. S posebnim fokusom na kolekcije i poštujući plemenite materijale prirode, Invita lansira novu kuhinju od punog hrasta pod imenom GLØD.

image
© Boffi

18. Prekrasno osvježenje

Ne morate ponovno izmišljati duboki tanjur - to se također odnosi na dizajn kuhinje, gdje je osvježenje često sve što je potrebno. To je slučaj s kuhinjom Xila iz Boffija. Ovdje je dizajner Piero Lissoni kreirao verziju 2.0, koja nudi nove ručke, boje, zidne ormariće i metalne boje kao što su mesing i bakar, slažući se s canaletto orahom i dimljenim hrastom.

image
© &SHUFL

19. Mnogo različitih kombinacija

&SHUFL je poznat po širokoj paleti odabranih boja i materijala koji se mogu miješati i slagati. Kao nešto novo, fronte i stranice &SHUFL-a sada su dostupne s drvenim rubovima, tako da je moguće imati kuhinju u potpunosti u hrastovini ili brijestu – ili u kombinaciji s nekom od prekrasnih boja linoleuma.

image
© Garde Hvalsøe

20. Sofisticirani susret između sirovog i profinjenog

Postoji ekskluzivnost za sav novac u kuhinji OEO iz Garde Hvalsøe. Kuhinja, koju je dizajnirao Thomas Lykke iz OEO Studija, sada se lansira u dimljenoj hrastovini s mesinganom radnom pločom i detaljima od mesinga. Svi dijelovi ladica prekriveni su kontinuiranim okomitim trakama od masivnog dimljenog hrasta. Sekcije su odvojene okomitim žarenim čeličnim trakama – sofisticirani spoj između sirovog i profinjenog. Okomite ručke su izbrušene, a cijela površina je prekrivena zlatnom pločom stola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2024 19:41