Top 5

Top pet dragih predmeta iz doma svestrane Filipe Sorko, autorice omiljenih Chia šalica

 Privatni arhiv
Nikada nisam bila fan obične i klasične obuće, a zlatni nakit paše mi uz gotovu svaku odjevnu kombinaciju

Svestrana Filipa Sorko, dizajnerica, stilistica, keramičarka, kuharica i organizatorica evenata, vlasnica je brenda Chia studio, koji se nalazi u istom dvorištu gdje i živi s dečkom. Upravo u studiju provodi veći dio radnog tjedna. Dan započinje ispijanjem kave s kolegama iz omiljene Chia šalice, koju je sama izradila, a zatim slijede uobičajeni poslovi oko keramike. Preko vikenda se, pak, trudi malo maknuti iz životnog i radnog prostora. Zimi s dečkom odlazi na skijanje, na izlet ili u posjet prijateljima.

Slobodnog vremena baš i nema, no ako uhvati koji trenutak, provodi ga gledajući neki film, odlazi u šetnje ili, kaže sa smiješkom, preuređuje interijer.

- Kako dolazi proljeće, sve više želje imam za nekim malim preuređenjem našeg doma, tako da u posljednje vrijeme imam dosta planova što se toga tiče - kaže Filipa, koju smo zamolili da nam izdvoji pet najdražih predmeta u domu koje će zadržati i nakon preuređenja.

image
Privatni arhiv

1. Kenzo elephant parfem

Ovom parfemu svjerna am već godinama, snažan je i specifičan, ali jako paše mojem stilu i osobnosti. Uz njega imam još jedan parfem koji koristim, nisam baš sklona eksperimentiranju na tom području, volim što imam miris s kojim me se poistovjećuje i prema kojem me se pamti.

image
Privatni arhiv

2. Nakit

Zlatni lančić naslijedila sam od mame, a on je nastao tako što je ona spojila svoje narukvice koje je dobila kao dijete u jedan lančić, te po njemu povješala male zlatne privjeske, koje su baka i ona išle zajedno kupovati za svaki njezin rođendan kad je bila mala. Klasične okrugle naušnice komad su nakita koji najčešće nosim, dobila sam ih na dar, jako su mi drage i pašu mi uz gotovo svaku odjevnu kombinaciju.

image
Privatni arhiv

3. Cipele

Što su cipele šarenije i zanimljivijeg dizajna, to bolje! Nikada nisam bila fan obične i klasične obuće, i uvijek biram one s uzorkom, u upečatljivoj boji, sa zanimljivim džonom ili potpeticom ili neobičnim detaljem.

image
Privatni arhiv

4. Knjige s putovanja

Svaki put kada otputujemo na neku novu ili nama dragu lokaciju, sa sobom doma ponesemo knjigu o tom gradu, o njegovim ljudima i lokacijama, kao suvenir koji će nas podsjetiti zašto volimo te gradove.

image
Privatni arhiv

5. Blender

Prije malo više od godinu dana, počela sam si redovito, gotovo svakodnevno miksati sirovo voće i povrće, i tada sam si priuštila ovaj kvalitetan blender, koji je u našoj kući jako često u uporabi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 16:30