top 5

Top pet predmeta iz doma Alexa Pilepića, dizajner interijera o kojem bi mogli napisati scenarij

 Robert Pichler
"Golf mi pruža psihički odmor, a večere s prijateljima kod nas traju i šest sati"

Životna priča dizajnera interijera Alexa Pilepića toliko je neobična i zanimljiva da je jednom prilikom rekao kako bi mogao napisati scenarij. Naime, prvo je htio studirati arhitekturu u Venciji, da bi otišao na kruzer kako bi uštedio za studij, ali je ostao i napredovao do food&beverage menadžera. Skice svojeg stana jednom je prilikom pokazao gostu, kojemu su se jako svidjele. Igrom slučaja, bila je riječ o vlasniku jednog salona i predavaču na fakultetu u Bostonu, kojemu se s vremenskim odmakom javio. Na kraju je tamo i završio studij.

U Americi je živio i radio 14 godina, među ostalim, projektirao je i dizajnirao brodove te stjecao iskustvo u velikim svjetskim brodogradilištima. U Hrvatskoj je 2007. godine pokrenuo Babaloo design concept store, koji je poznat po projektiranju, dizajniranju i opremanju ponajviše kuća za odmor u različitim troškovnicima. Također, Pilepić je jedan od domaćih dizajnera s najviše znanja o projektiranju ugostiteljskih objekata jer je u njima i radio.

U slobodno vrijeme, pak, voli putovati, pa je tako obišao Toskanu, a upravo se sa suprugom planira uputiti u Španjolsku, gdje će proslaviti i rođendan. Putuje i na koncerte, doma sluša jazz i blues, a voli voziti motorin, igrati golf, briškulu, trešetu... Evo što nam je još otkrio o sebi...

image
Babaloo Design

1. Set štapova za golf

Već 20-ak godina igram golf, zavolio sam taj sport kad sam živio u Americi, gdje je izuzetno popularan dok se kod nas tretira u negativnom kontekstu kao ekskluzivan sport bogataša. No, to je najnormalniji sport, ne za bogataše. Runda košta 50 eura, a traje šest sati. Pruža mi psihički odmor.

image
Babaloo Design

2. Gramofon

Nakon što je stari gramofon, koji mi je nona kupila od talijanske penzije, prestao raditi, kupio sam novi, marke Lenco. Još slušam gramofonske ploče, najviše jazz i blues, a uvijek kažem, ako mi netko želi nešto kupiti za rođendan, neka to bude gramofonska ploča.

image
Babaloo Design

3. Dekanter

U kući imam dragu mi policu s dekanterom i vinskim čašama. Vinski sam entuzijast i volim iskušavati vina iz “novog svijeta”, relativno nove vinske regije: Južne Amerike, Novog Zelanda, Australije... Imaju fantastična, a cjenovno pristupačnija vina.

image
Babaloo Design

4. Krevet

Mozak mi je svakodnevno uključen na 200 posto. Vjerujte mi da volim spavati. Obično idem rano leći, ako nemam posla ili privatno druženje. TV uopće ne gledam, pročitam tri stranice knjige i zaspim. No, rano se budim, najkasnije u 6 sati, i to bez obzira na to jesam li legao u 22 sata ili u 2 ujutro.

image
Babaloo Design

5. Parna pećnica

Puno kuham i volim kuhati na paru. Sviđaju mi se prirodni okusi namirnica. Riba na najjednostavniji način s maslinovim uljem, to mi je ludnica! Glavni sam kuhar kad nam gosti dolaze na druženje, to je uvijek gozba od sedam, osam pijata. Večera kod nas traje šest sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 15:03