predmet žudnje

Topla peć za zimu, vrhunski roštilj ili pećnica za pizzu: Vi odlučite što želite

 Noori
Višenamjenska peć optimizira izgaranje goriva, omogućujući da u potpunosti preskočimo neželjeni dim tijekom procesa kuhanja

Ako ste ovih dana došli u iskušenju da se počastite ažuriranom verzijom novog roštilja, onda smo pronašli idealan uređaj za vas jer Noorijeva višenamjenska peć, model V01 ima toliko fukcija da ćete vrlo brzo zaboraviti kako je onaj stari izgledao. Funkcionira ne samo kao roštilj već kao i peć te pećnica za pizzu i ložište. Od orezaka, hamburgera, hot doga do pizze na drva, V01 funkcionira kao svestrano kuhalo za sve prilike. Inspiracija iza proizvoda bila je da nas odvede u vrijeme kada je “kuhanje s vatrom bilo u srži naših rituala”.

image
Noori

Suvremeni, kompaktni i lako prenosivi V01 sadrži zaobljeno tijelo nalik metku modelirano od vatrostalnog betona otpornog na toplinu. Emajlirana cijev u obliku slova L prenosi gorivo kroz tijelo peći do površine za pečenje. Višenamjenska peć optimizira izgaranje goriva, omogućujući nam da u potpunosti preskočimo neželjeni dim tijekom procesa kuhanja. Podnožje se sastoji od kotača, što nam omogućuje jednostavan transport, skladištenje i slaganje peći ovisno o prilici i mjestu. "Cilj je bio osmisliti proizvod u kojem bi se mogli pripremiti ragu, tjestenina, pizza, povrće s roštilja i meso", dodao je Eduardo Gayotto, dizajner iz studija Noori. “Željeli smo prekinuti ograničenja standardnog roštilja.” I kao što možemo vidjeti istaknuti vrhunac V01 ostaje modularnost.

image
Noori
image
Noori

Noori se može koristiti kao permakulturna vertikalna 'Raketna peć'. Peć na drva, uz pomoć svoje sposobnosti da osigura potpuno izgaranje goriva, može se koristiti za kuhanje raznih recepata s različitim priborom za kuhanje kao što su tave i posude na štednjaku.

image
Noori
image
Noori

Međutim, možete pojačati svoje kuharske sesije dodavanjem drvenog ugljena u mješavinu ili jednostavnim kombiniranjem drva i drvenog ugljena, čime se peć pretvara u roštilj. Za pripremu dimljene hrane može se koristiti poklopac s ugrađenim mjeračem temperature. Mješavina različitih drva može se koristiti za poboljšanje okusa hrane dok se prži na rešetki.

image
Noori

Vjerojatno omiljena upotreba Noori V01 je to što funkcionira kao pećnica za pizzu! Tradicionalne drvene peći za pizzu mogu biti glomazne, a ne nešto što možemo lako smjestiti u svoje domove, stoga će prijenosni Noori sigurno biti omiljen obožavateljima pizze! Uz njega dolazi Noori disk za pizzu, koji se može koristiti za pripremu pizze za oko 4 minute. Odbacite središnji element i stavite disk za pizzu na ploču za kuhanje, koja se može zagrijati do 340 stupnjeva Celzijusa, ovisno o tome koliko drva koristite kao gorivo.

I, naravno, na kraju, ali ne i najmanje važno, služi kao ložište na drva, zagrijavajući i najhladnije dane. Može gorjeti i drva i drveni ugljen. Kompletno vatrostalno tijelo može se koristiti za loženje drva, dok ublažena verzija koja uključuje samo plamenik funkcionira kao plamenik na drveni ugljen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. travanj 2024 10:01