ELAS HANDICRAFTS

Torbe koje nastaju u srcu Dalmacije oduševit će ljubitelje stripova, novina... I Fride Kahlo!

 Privatni album
U ponudi je cijeli niz kreativnih i unikatnih predmeta: igračke, edukativne knjige, otočki eko suveniri....

Ela Matas iz Supetra na Braču stvara svašta: od otočkih eko suvenira, sapuna, likera, pa sve do niza stvari od tekstila: ruksaka, igračaka, edukativnih knjiga i zapravo svega što njene vješte ruke mogu napraviti od tog materijala. Sve to prodaje se pod njenim brendom Elas handicrafts.

No, nas su ponajviše oduševile njene torbe- svaku od njih ona sama osmišljava, a potom i šije. Pažnju nam je privukla torba čiji je print - novinarski papir. Predvidljivi smo, priznajemo.

image
Privatni album

Ela kaže kako je dno te torbe izrađeno od eko kože, dok je ostatak od deco tiska, a na vrhu je crni denim. Torba ima podesive naramenice i unutarnji našiveni džep. Cijena je 280 kuna. Premda je ova torba već prodana, Ela pojašnjava kako ima dovoljno materijala s tim uzorkom da je može sašiti opet. Ne istu, naravno, jer je riječ o ručnom radu, pa ne može biti ista, no sličnu.

image
Privatni album

Na njenim ruksacima ima svakakvih likova - od Marilyn Monroe, preko Malog princa, Fride Kahlo, stripova, mačaka... Zapravo je, kaže ona, u dogovoru s kupcem moguće napraviti svašta, ovisno o tome što se želi.

- Zapravo, šivanje je velika ljubav, pa iz toga dolaze sve sitnice koje šivam. S druge strane, kada je riječ o suvenirima i hrani, riječ je o proizvodima koji nastaju od sastojaka iz našeg polja i moja misao vodilja je uvijek ita: kako stvoriti okuse Brača - pojašnjava Ela.

image
Privatni album

Njeni proizvodi se mogu vidjeti i naručiti na Facebook stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 10:38