Podaci kažu da oko 1 od 8 Amerikanaca jede ovu hranu barem jednom tjedno prema studiji Ministarstva poljoprivrede. Možda vam ne pada odmah na pamet o čemu se radi, ali trebalo bi jer vjerojatno i vi sami barem jednom u 10 dana konzumirate ovu istu hranu. Vjerojatno pogađate da se radi o pizzi. Iako je uvijek lakše naručiti ili skoknuti do pekarnice po svoj komad ovog najpopularnijeg jela na svijetu svi ćete se složiti da je domaća ipak najbolja. Savršena svježa pizza za ručak ili večeru sa svim dodacima koji vama odgovaraju bez da vas netko osuđuje zašto baš to stavljate na pizzu u svega 30 minuta je sada moguća. Da, snovi se ipak ostvaruju.
Naišli smo na vrhunsku i izrazito funkcionalnu prijenosnu pećnicu za pizzu koja je totalnih hit kod svi ljubitelja ove hrane, a i šire. Prijenosna pećnice za pizzu Ooni Koda 12 iznosi 349 eura i najbolja je investicija koja će vas učiniti iznimno sitim i sretnima.
Ooni
Brend Ooni je uveo mnoge iteracije svoje pećnice za pizzu od kada je marka prvi put stupila na scenu putem Kickstartera 2012. Ooni Koda 12, prijenosna pećnica za pizzu na plin, objavljena je 2019. godine, a njezina je popularnost nepokolebljiva. Pećnica za pizzu od 20,4 kilograma dosegne 500 ° C (950 ° F) u samo 15 minuta i ispeći će vašu pizzu u napolitanskom stilu za 60 sekundi. Svaka pozitivna stvar koju ćete pročitati o ovoj pećnici je istinita - čini čuda (pravljenje idealnog tijesta je zapravo najteži dio).
Postavljanje Oonija vrlo je jednostavno i praktično. Sve što trebate učiniti je otvoriti kutiju, preklopiti sklopive noge i spojiti je na spremnik s propanom. Kad je sve na svom mjestu, okrenite gumb za paljenje i pećnica će u tren (15 minuta) doći do temperature spremne za pečenje pizze. Imati infracrveni pištolj za temperaturu, koji možete nabaviti kao dodatak, dobra je ideja ako želite točno znati koju unutarnju temperaturu dobivate.
Usavršavanje vaših pizza majstor vještina je jedini posao kojim se morate baviti, ali uz jednostavnost korištenja Oonija isplati se. Osim Oni Koda 12 u ponudi postoje još i pećnica za pizzu Ooni Karu 12 koja funkcionira na drva, ugljen ili plin za koju ćete izdvojiti isti iznos od 349 eura i pećnica za pizzu Ooni Koda 16 na plin koja je u dimenzijama nešto veća od prethodne dvije te joj je cijena 499 eura. Opcija pećnice koja pruže mogućnost rada na drvo je zapravo odlična i daje posebniji okus, ali je malo kompliciranija zbog nabavke drva. Sve u svemu, ne možete pogriješiti ni s jednim modelom, pa odaberite veličinu i opciju goriva koja zvuči najprikladnije za vaš život.